Zenei vetélkedővel indul az Óbudai Társaskör évada

A Játékos Muzsika című zenei vetélkedővel nyitja új évadát az Óbudai Társaskör szombaton, a zene világnapján. A 10. évadába lépő zenei játékot a 85 éves Czigány György vezeti, közreműködnek a Budapesti Vonósok. 


Simándy József születésének századik évfordulóján, október 10-én operaesttel emlékeznek a Kossuth-díjas operaénekesre. A Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából rendezett kétrészes kamarazenei sorozat - október 8-án és 2017. március 17-én - az előadóművész és a komponista Bartók zenei nagyságát méltatja.


Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából zenés irodalmi válogatással készül a Társaskör. Október 13-án hatvan versen és kisprózán, valamint a korabeli rádióban elhangzó zeneműveken keresztül idézik fel 1956 történéseit és utóéletét Tarján Tamás és Várnagy Mihály szerkesztésében.

 

obudai tarsaskor


Az Óbudai Kamarakórus fennállásának 30 éves jubileumát ünnepli október 14-én többek között Liszt, Kodály és Bartók műveivel a CAFe Budapest programjaként.


Szendi Ágnes szerzői estje október 9-én, a fiatal Fischer Annie-ösztöndíjasok koncertje október 19-én várja a közönséget. Béres József Szép magyar ének című gyűjteményes kötetének II. részét énekmaratonon mutatják be október 16-án.


A Krúdy-negyedet életre hívó Óbudai Társaskör az író születésnapjáról, október 21-ről minden évadban kiemelt eseményként emlékezik meg. A Fráter Zoltán szerkesztette esten Haspók úr viselt dolgait Krúdy és kortársai idézik fel Für Anikó, Bálint András és Debreczeny Csaba előadásában, Seres Tamás rendezésében.


Folytatódik a Mácsai János zenetörténész által vezetett Házimuzsika klasszikus zenei sorozat: október 26-án a Kállai Vonósnégyes, a Weiner Leó Kamarazenei Verseny első helyezettje lép színpadra. Október 28-án Bódy Magdi és barátai, mások mellett Szakcsi Lakatos Béla és Dés László adnak koncertet.


Az Óbudai Társaskör Galériában vasárnapig még Mátyási Péter festőművész tárlatát is megtekinthetik az érdeklődők, Gallusz Gyöngyi képzőművész kiállítása pedig október 12-től november 6-ig látható.

 

MTI,  Óbudai Társaskör

 

süti beállítások módosítása