Népmesei ihletésű előadások a Napsugár Bábszínházban

Négy bemutatót, valamint a legkisebbeknek egy három előadásból álló, úgynevezett Pöttöm Színház elindítását tervezi a 2016/2017-es évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

 

A teátrum az MTI-t arról tájékoztatta, hogy október 8-án mutatják be Benedek Elek A világszép nádszálkisasszony című klasszikus meséjét Csortán Zsóka rendezésében.


Kolozsi Angéla lesz az írója és rendezője az Ebcsont és nyúlcipő mesének, amelyet november 19-én mutatnak be. Kormos István A repülő kastély című művét Rumi László viszi színre február 18-án. Az évad utolsó bemutatóját szintén Csortán Zsóka rendezi, április 29-én Markó Róbert A kőszív című darabja lesz látható a békési megyeszékhelyen.

 

napsugar


Mint a bábszínház igazgatója, Lenkefi Zoltán a közleményben kiemeli: az idei évad irányvonalát a népmesei ihletésű előadások és a népzene határozza meg. Különösön büszkék arra, hogy a négy előadásból hármat zenekari kísérettel játszanak. Az első és az utolsó bemutatón a Berbécs zenekar zenél, A repülő kastély előadás alatt Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás játszanak élőben.


A teátrum a legkisebbeknek, a bölcsődés, valamint a kis- és középső csoportos óvodás gyermekek számára újdonságként indítja a Pöttöm Színház elnevezésű kezdeményezést azzal a céllal, hogy e korosztály is megismerkedjen a bábszínházzal.


Három 25 perces előadást, a Pöttöm pöttyön pöttyös pötty, a Bíbele,bíbele, pacss. és az Utazás a csacsifogaton című darabokat adják elő, valamennyit 25 perces közös játék követ a bábokkal, kellékekkel, hangszerekkel. A fokozatosság elvét figyelembe véve az egyszerű szöveg nélküli zenés játéktól, a mondókákon, a ritmusjátékokon át, az ismertebb állatmeséig jutnak el az év végére. A Pöttöm Színház előadásait a teátrum oktatási intézményekbe is kész elvinni - írják.

 

süti beállítások módosítása