Éljen a szerelem! – Est Gergely László emlékére a Bethlenben

Október 5-én 20 órakor a Nemzetiségi Színházi Társulat jótékonysági előadást tart a Bethlen Téri Színházban Gergely László, a Nemzetiségi Színházi Szövetség alapítóelnökének tiszteletére.

 Az "Éljen a Szerelem!" című operett előadás a nemrég elhunyt rendező első közös munkája az általa életre hívott Nemzetiségi Társulattal. A Társulat Gergely László emlékét mindörökre megőrizve, szellemiségét képviselve és munkásságát átörökítve játssza most az előadást.

 

A helyszínen és online támogatói jegyek válthatók. A jegyekből befolyt teljes összeget a Társulat Gergely László családjának ajánlja fel.

 

Támogatói jegyárak:

2.000 Ft, 2.500 Ft, 3.000 Ft, 4.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft

 

Online jegyvásárláskor a kosár menüpont alatt választhatók ki a támogatói jegyár kategóriák.

 

A produkcióról:

 

Az előadás tisztelgés a Csárdáskirálynő bemutatójának századik évfordulója előtt.

Az egykori bécsi bemutató tartalmi világának alapjait keresi mai, korszerű színházi eszközökkel az előadás. Újít és átformál, értelmez és kérdéseket tesz fel, miközben a legnagyobb hűséggel szólaltatja meg az operettvilág máig ható, legfényesebb csillagát. A Csárdáskirálynő eredeti meséje, zenéje átível a monarchia kori operett és mai rejtett álmaink között: bohém és könnyűvérű mű, egyben az újkori arisztokrácia és a monarchia rekviemje.

Mai korunk robbanás előtti feszültségei, dekadenciája, kilátástalansága sok tekintetben rímel a múlt század eleji történelmi korszakhoz, amelyben megszületett ez a búfelejtő, mézesmázos operett mesevilág.

 

plakat csardas 002

 

Éljen a szerelem! 

 

Cecilia – Álmosd Phaedra
Edvin, a fia – Galda Levente
Szilvia – Koncz Eszter
Bóni gróf – Habány Tamás
Stázi – Keller Linda
Feri bácsi – Ruszina Szabolcs
Miska – Pintér Gábor
Szalmakalapos nő – Trojan Tünde

 

Zenei vezető: Kecskeméti Gábor
Harmonika: Berec Péter
Hegedű: Major László
Dramaturg: Trojan Tünde

Rendező: Gergely László

 

Az előadásban részvevők és közreműködők mindegyike lemondott fellépti díjáról, a színház pedig térítésmentesen biztosítja a színháztermet, ezzel is  hozzájárulva az eseményhez.

 

süti beállítások módosítása