Utazás, Overdose, Frida Kahlo - A Duda Éva Társulat évadáról

Mi vár a Duda Éva Társulat/Movein Mission idei évadán?

Az idei év sem zajlik eseménytelenül a Duda Éva Társulat/Movein Mission életében, az évad kulcsszavai a következők:

 

Repertoár...

A nagy sikerű darabok továbbra is láthatóak lesznek, az erotikus, tangó alapokra épülő Outbreak, az underground cirkusz, balkán zene, néptánc és fizikai tánc fúzióját egyedi módon használó Virtus, a nemrég bemutatott Mesh és Breathe! pedig a kortárs tánc két külön világát, kifejezésmódját mutatja be.

 

Duda Eva Tarstulat Virtus foto Domolky Daniel 1

 

Utazás…

A budapesti előadások mellett fesztiválokon, vidéken és külföldön  is többször fog járni az együttes, többek között látható volt a Mesh a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón, de október 8.-án a Mesh és Breathe! című darab vendégeskedik Szegeden a Régi Zsinagógában és az Egy csókkal kezdődött?, valamint a Breathe! című darab pedig Ljubljanaba kapott meghívást, ahol a Spanski Borciban lesz látható.

 

Duda Eva Tarstulat Breathe foto Domolky Daniel 2

 

Overdose…

A FEST-FDR meghívására Temesváron mutatta be újra Duda Éva Overdose című előadását a társulat, teljesen új szereposztással. A fesztivál nyitóelőadása az Overdose mellett a Maria Campos és Guy Nader Mesh című darabja volt.

 

Duda Eva Tarstulat Overdose foto Domolky Daniel 5

 

Workshop...

Quan Bui Ngoc különleges workshopja lesz a Grabó Stúdióban november végén, melyre elsősorban táncművészek jelentkezését várjuk. Quan jelenleg a LES BALLETS C DE LA B együttes táncművésze és évek óta rendszeresen tart workshopokat több országban, Magyarországon sem először fog járni.

 

Frida Kahlo...

A társulat új bemutatójának témája a mexikói festőművésznő élete, művészete. Az előadásban egyenrangú elemként jelenik meg a fizikai tánc, a színház, zene, film. A Budapesti Operettszínházzal koprodukcióban készülő darab címszerepét Gryllus Dorka fogja játszani.

 

Duda Eva Tarstulat Mesh foto Domolky Daniel 3

 

Open Training Budapest…

Új tréning sorozatot indít a társulat Újvári Milán szervezésében profi táncművészek számára. Számtalan meghívott oktatóval nyújtanak lehetőséget a résztvevőknek, hogy folyamatosan képezzék magukat. A tréningek ára nagyon kedvezményes, mindösszesen: 500Ft/óra.

 

Movein Stúdió...

Szeptembertől újra várnak mindenkit a stúdió állandó táncórái, Grecsó Zoltán kortárs táncórái majdnem minden nap várja a résztvevőket, de ha valaki inkább egy technikásabb modern táncra, vagy vagány Hiphop órára, netán a harcművészek világában merülne inkább el, azok szintén tudnak csatlakozni.

 

Duda Eva Tarstulat Outbreak foto Domolky Daniel 4

 

Legközelebb találkozunk…

október 14. 20:00 Egy csókkal kezdődött?/Outbreak – Mu Színház

október 17. 19:00 Virtus – Millenáris Teátrum – a Nemzeti Táncszínház szervezésében

november 13. 20:00 Mesh/Breathe! – Trafó Kortárs Művészetek Háza

 

Bővebb információk folyamatosan megtalálhatóak a társulat facebook oldalán és a www.evaduda.net honlapon.

Fotó: Dömölky Dániel

Támogatók: NKA, EMMI, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Műhely Alapítvány, Nemzeti Táncszínház, Movein Stúdió, DNA, Budapest Főváros IX. Kerület Újbuda Önkormányzata

 

 

süti beállítások módosítása