Serbán Attila: “Szívügyem a Jézus Krisztus Szupersztár”

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja, a Jézus Krisztus Szupersztár 2016-ban kizárólag Debrecenben lesz látható, november 18-én és 19-én.

A Szirtes Tamás rendezte rockoperában mások mellett Feke Pál, Serbán Attila, Gallusz Nikolett, Sasvári Sándor lép színpadra.

 

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája forradalmasította a zenés színházat, és olyan kérdéseket vetett fel, amelyek mindmáig érvényesek. Főhőse nem csak a címszereplő Jézus, egyenrangú társa Júdás, aki kétségbeesett igyekezettel próbálja megérteni barátja cselekedeteit, de mindhiába.

 

serbi02

 

Júdást Debrecenben, akár csak az elmúlt években a Madách Színházban, Serbán Attila alakítja, aki úgy véli a szerep egy zenés színész életében a csúcspont. “Szirtes Tamás rendezése Júdás szemszögéből meséli el a mindenki által jól ismert bibliai történetet. A musical két barátról, az ő drámájukról szól, arra is rávilágít, Júdás miért és hogyan jut el oda, hogy feláldozza azt az embert, akire felnéz, akit szeret és bár tisztában van vele merre tart a közös útjuk, mégis meg kell élnie saját, érzelemtől túlfűtött harcát, a megalkuvást, az árulást. Másrészt Júdásnak rendkívül kevés jelenete van a darabban, és már az első dalban megfogalmazza a félelmeit, ezért a karaktert úgy kell felépíteni, hogy amíg a színpadon van, pontosan megjelenítse mindazt, ami benne zajlik” – fogalmazott a színész.

 

serbi01

 

Serbán Attila 1997-ben Debrecenben kezdte a pályáját, többek között ezért is várja a novemberi vendégszereplést a debreceni Főnix Csarnokban.

“Izgalmas lesz visszatérnem a gyökerekhez, a régi barátokhoz, ráadásul pont a Jézus Krisztus Szupersztárral érkezünk a városba. A musicalben a legjobb barátom, Feke Pál játssza Jézust, számunkra nagyon fontos, hogy jóban vagyunk, és ebben a mínőségben, de mégis egymással szemben állhatunk színpadra: szívügyünk a darab. A Madáchban több mint 100-szor ment az előadás, az elmúlt tíz évben több olyan katartikus, “hidegrázós” élményünk is volt, melyben szakmailag és lekileg is elképesztő magasságokat éltünk meg” – tette hozzá. Számára Ted Neeley felejthetetlen Jézus alakítása és Carl Anderson karaktere a kultikus filmben, majd a Rock Színházas verzióban Makrai Pál Júdása a mai napig etalonnak számítanak.


“Júdás megformálása komoly, koncentrált munkát igényel, előadások előtt sokat pihenek és mindig törekszem rá, hogy a legmagasabb színvonalon láthassák a nézők a musicalt” - zárta színész.


Szirtes Tamás korábban azt mondta, hogy ha a Jézus Krisztus Szupersztár aréna-változata sikeres lesz, elbarangolhat az ország több pontjára is.

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása