Pokorny Lia: „Nagyon hektikus az életem”

Pokorny Lia az egyik legsokoldalúbb színművésznő, akit szeptemberben a Kút című mozifilmben is láthatunk, amelyben prostituáltat alakít. Ennek kapcsán kérdezte a Családi Lap.

lia


A Gigor Attila rendezte történet lényege, hogy a semmi közepén áll egy benzinkút, amelyet az a férfi - vagy mondhatjuk, hogy vállalkozó - üzemeltet, aki a lányokat futtatja. A kúton dolgozik még egy öreg alkoholista is, István. Ő szintén itt éli a napjait. Váratlanul felbukkan rég nem látott fia, és ő is a kúton marad. Mi, lányok pedig éppen Svájcba tartanánk munkára, de váratlanul lerobban a buszunk, így mi és a sofőrjeink a kút "fogságában" ragadunk- A Kútban lévő énemen látható nyomokat hagyott az élet és ez a szakma. Egy anyáról van szó, akit vár haza a gyermeke, és aki megpróbálja a fogait összeszorítva végezni a munkáját. Mert ez van, ezt kell csinálnia, ebből kell megélnie. Ő egy jóval labilisabb és érzékenyebb ember.

A döntések nagyon fontosak ebben a történetben. Különös, hogy mennyire nem tudunk néha a saját kényszereinktől bölcsebben vagy máshogy dönteni. Mennyire szalad az ember a végzete felé, mennyire képes nagy levegőt venni és elvágni azt a sorsot, amire nem az Isten, az univerzum, a végzet kényszeríti rá, hanem ő maga. Mindig kapunk lehetőséget az élettől, hogy változzunk. Vannak emberek, akik képesek erre és vannak, akik nem. Nekem ez a legérdekesebb a filmben” – számolt be új filmjéről a színésznő, akit színházi szerepeiről is kérdeztek. 

Minden egyes színpadra lépésemnél lámpalázam van a mai napig. Vannak olyan előadásaim, amelyeknél kifejezetten erősek. Akad azonban olyan is, amelyiknél már elkezd kopni. Ez viszont nagyon nagy baj. Ilyenkor ugyanis azt érzem, hogy bennem ez a darab már kiégett, és annyira nem érdekel. Igencsak meg kell küzdenem azért, hogy legyen kedvem játszani, és ennél borzalmasabb nincs. Ilyenkor frissítenem kell, kitalálni magamnak feladatokat, hogy ne rutinszerű dolgot lássanak a színpadon a nézők. Állandó kőkemény munka, hogy erre a szintre soha ne jussak el” – árulta el Pokorny Lia

Arról is beszélt, magánemberként milyen az élete: „Sajnos előfordul, hogy nem tudok tökéletes háziasszony, anyuka és színész lenni egyszerre. Valamikor a hangsúly itt van, máskor pedig ott. Nagyon hektikus az életem, és ez ezzel jár. Vannak időszakok, amikor rettenetesen elfáradok, máskor nagyon jól össze tudok hangolni mindent. Kezdem lassan megszokni ezt az állapotot. (…) Lehet, hogy furcsán hangzik, de a legnagyobb kikapcsolódás az, amikor itthon vagyok egyedül és olvasok. Ekkor érzem azt, hogy végre magammal foglalkozom, és pihenek. Ha ugyanis elmegyek valahova, akkor soha nem egyedül indulok. De miért is tenném, hiszen fantasztikus barátaim vannak, akikkel imádom eltölteni a szabadidőmet! Nagyon szeretünk például főzni, de soha nem kifejezetten csajos programokat szervezünk. Sokkal inkább olyanokat, hogy melyikünk lakásában kell kifesteni vagy pakolni. Nekem ezek a dolgok jelentik az önfeledt kikapcsolódást” – sorolta Pokorny Lia. 

A teljes interjút a Családi Lap-ban olvashatják. 

Fotó: Sághy Tímea

süti beállítások módosítása