Kína legkeresettebb kortás táncegyüttese a Trafóban

Kína egyik legkeresettebb kortárstánc-együttese, a TAO Dance Theater lép fel a Trafóban október 14-15-én.

Számmisztika, test-kutatás a kínai kortárstánc élvonalából. A társulat immár nemzetközi hírű koreográfusa, Tao Ye workshopot is tart érdeklődő profi táncosoknak október 12-én.

 

 Photo of 7 by Duan Ni

 

A Trafó ajánlója:

 

Lélegzetelállító tánctudás, szimbiózis, rituálé és kínai indie folk zene a 200% tánc sorozat soron következő állomásán. A hipnotikus, transzba ejtő előadásokat koreografáló művészt, Tao Ye-t, több díjjal is kitüntették már, sőt, egy ázsiai divatlap a legelegánsabb férfinak is megválasztotta. A társulat az első olyan kínai kortárs táncegyüttes, amelyet meghívtak a Lincoln Centerbe, az Edinburgh-i Fesztiválra és a Sydney Operaházba.

 

Photo of 6 by Zhang Shengbin a


Tao Ye előadásainak címe következetesen csak számokból áll, mivel nem akarja befolyásolni a nézőket azzal, hogy szavakkal fémjelezze produkcióit. Koreográfiái olyan kísérletek, amelyekben az emberi testben rejlő lehetőségeket kutatja, a test határait feszegeti. Számára a test tisztán vizuális forma, ami mentes a történetmesélés kényszereitől.

 

A 6 és a 7 előadások egyaránt tükrözik a koreográfus hitvallását, és úgy mutatják meg az emberi testet, ahogyan ritkán találkozunk vele. Az egyikben 6, a másikban 7 táncos egynemű, tiszta, összehangolt mozgása idéz elektromos kisülést, vagy épp meditatív, szerzetesi nyugalmat. A társulat sajátos, egyedülálló mozgástechnikával dolgozik, amely a test különböző, szeparált egységeinek örvénylő, körkörös mozdulatsoraira épül.

 

Photo of 7 by Fan Xi

 

A társulat 2008-as alapítása után hamarosan az egyik legkeresettebb kínai kortárs tánc együttes lett az egész világon. A tehetséges koreográfus, Tao Ye a Chongqing Dance School-ban végzett, majd a Shanghai Jin Xing Dance Theater-ben és a Beijing Modern Dance Company-ban táncolt. Bejárta az egész világot a hipnotikus, transzba hajló előadásaival, emellett a filmhez és vizuális művésztekhez kapcsolódó együttműködéseiről is ismert. Darabjainak címe következetesen csak számokból áll, mivel szerinte a nézők kreatív gondolkodását korlátozná bármilyen más címmel.

 

Photo of 6 by Zhang Shengbin b

 

A 6-ban és a 7-ben folytatja kísérletezéseinek számozott sorozatát, amelynek során az emberi test lehetőségeit kutatja. Mély tiszteletettel viszonyul az emberi test iránt, amely számára tisztán vizuális forma, abszolut mentes a történetmesélés kényszerétől. A 6-ban hatan táncolnak dinamikusan, teljes hipnotikus összhangban. Lélegzetellállító a táncosok szimbiózisa. A 7-ben szintén folytatja a bűvölést a pontosságra, a sémára és a ritusra építve, valamint megkülönböztetve egy akusztikus hangsávval, amit a táncosok teste generál. Az előadások zenéjét a kínai indie folk zeneszerző Xiao He komponálta.

 

Photo of 6 by Fan Xi b

 

„Az évek során rájöttem arra, hogy a „test” a „modern” koncepciójának legértelmesebb interpretációja”. (Tao Ye) 


„Hiszek abban, hogy a testünk kaleidoszkópjával, kemény munkával és hűséges odaadással meg tudom teremteni a test racionálisabb megértésének a lehetőségét, és megmutatni azt a teljes potenciált, amire a testünk, fizikai korlátai ellenére, képes.” (Tao Ye)

 

Photo of 6 by Fan Xi a

 

TAO Dance Theater (CHN):

6 & 7 


2016.10.14-15. 20.00
Trafó Kortárs Művészetek Háza

 

200% tánc 
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program 

 

“6”

Koreográfus:Tao Ye
Táncosok: Fu Liwei, Mao Xue, Li Shunjie, Yu Jinying, Huang li, Ming Da
Zene: Xiao He
Fényterv: Ellen Ruge (Sweden)
Fénytechnikus: Ma Yue
Jelmez: Tao Ye, Li Min

“7”
Koreográfus: Tao Ye
Táncosok: Fu Liwei, Mao Xue, Li Shunjie, Yu Jinying, Huang li, Ming Da,Hu Jing
Próbavezető: Duan Ni
Vocal Design: Tao Ye
Fényterv: Ma Yue, Tao Ye
Jelmez : Li Min, Tao Ye

 

 

süti beállítások módosítása