Az Erkelbe érkezik az 56 csepp vér című musical

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján két alkalommal, október 23-án és 31-én lesz látható a musical az Erkel Színházban.

 

Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a darab kapcsán rendezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy tíz éve dédelgeti magában azt az álmot, hogy színpadra állíthassa az 56 csepp vér című darabot. Nagy öröm számára, hogy a forradalom hatvanadik évfordulóján a Vörösmarty Színház mellett, a budapesti Erkel Színház is otthont ad az előadásnak.

 

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója hangsúlyozta, hogy az Operaház több programmal, eseménnyel készül az ’56-os forradalom évfordulójára, és ebbe a repertoárba tökéletesen beleillik az 56 csepp vér című musical. Horváth Péter, a darab írója elmesélte, hogyan született meg a mű, és milyen személyes emlékek kötik 1956-hoz.

 

56csepp1

 MTI Fotó: Bodnár Boglárka

 

Mihály Tamás, a darab zeneszerzője elmondta, külön örül annak, hogy az Erkel Színház otthont ad az előadásnak, ez „felér egy telt házas stadionnal az én szememben”. Ugyanis az édesapja, Mihály András sokáig az Operaház igazgatója volt, ő ott nőtt fel a rengeteg színvonalas előadás között.

 

A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésében létrejött előadásban Lőrinc pátert Feke Pál, Júliát Kiss Diána Magdolna, Robit Börcsök Olivér játssza. A mű zeneszerzője Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa, a történetet Pintér Tamás ötlete alapján Horváth Péter írta.

 

56csepp2

 MTI Fotó: Bodnár Boglárka

 

A produkcióban mások mellett Kátai István, Keszei Bori, Busa Tamás, Sághy Tamás, Egyed Attila, Keller János, Závodszky Noémi, Váradi Eszter Sára, Schwartz Dávid, Karácsony Gergely, Fehérvári Péter, Rovó Tamás és Gál Gergely szerepel.


A történet két fiatal szerelméről, valamint a karhatalmisták és a helyi fiatalok konfliktusáról szól William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámáját alapul véve.

 

Az előadás két alkalommal, október 23-án és 31-én lesz látható az Erkel Színházban.

 

süti beállítások módosítása