Versek szódával - Talkshow a forradalom irodalmáról

Az 1956-os forradalom irodalmával foglalkozik a Versek szódával őszi sorozata - közölte a Magyar Írószövetség az MTI-vel szerdán.

    

Az irodalmi talk-show vendége a fővárosi Pinceszínházban október 18-án Ágh István Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító lesz, akivel Lázár Balázs színművész beszélget költészetről és a forradalomról. Az estet látványos színpadtechnika és az 1950-es évek hangulatát megidéző bárzongorista teszi még életszerűbbé.
    

szodaval

 

A forradalom 60. évfordulója alkalmából 1956 szellemisége és öröksége mellett a meghurcoltatást, börtönt vagy emigrációt is vállaló költők és írók előtt tisztelgő sorozat november 3-án Sárközi Mátyást, míg december elsején Buda Ferencet látja vendégül. 
    

A 2011-ben indult Versek szódával sorozatban elismert kortárs költők hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalát ismerheti meg a közönség, teljesebb képet kapva az alkotókról hobbijuk, kedvenc időtöltésük, más művészeti tevékenységük bemutatásával.
    

Az ingyenes, ám előzetes foglaláshoz kötött előadások az 1956-os Emlékbizottság támogatásával valósulnak meg - olvasható a közleményben.

süti beállítások módosítása