A kőszívű ember fiai - Major Tamás hangja is megszólal az Újszínházban

A magyar irodalom egyik klasszikusával, Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényéből készült produkcióval indítja nagyszínpadi bemutatói sorát az Újszínház. Az előadás premierjét pénteken tartják.

    

A rendező, Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója saját bevallása szerint igyekezett az előadást filmszerű élménnyé tenni. Ennek egyik momentumaként a főszereplő Baradlay Kázmér végrendelete Major Tamás hangján szólal meg, aki több, mint 50 évvel ezelőtt játszotta a filmben a konzervatív családfőt - olvasható az ÚjszínházMTI-hez eljuttatott közleményében.


koszivu

    

"Major Tamás hangbejátszásával egyrészt szerettünk volna tisztelegni a színészóriás, valamint az egykori filmszereplők emléke előtt, emellett erősíteni szerettük volna azt a filmes hatást, amit a nagyszabású vívójelenetek és táncosokkal tarkított báli jelenet tesz teljessé" - idézi a közlemény Seregi Zoltán rendezőt.


koszivu1

    

A kőszívű ember fiait klasszikus módon, korhű jelmezekkel és a romantikus kort idéző díszletekkel viszik színre. "Nincsenek újragondolások, belemagyarázások, csupán Jókai 150 évvel ezelőtti örökérvényű üzenete, és hagyományos színészi játék" - olvasható a darab ismertetőjében.
    

Mint írják, a történet bemutatásával az Újszínház a fiatalokat is szeretné megszólítani, hiszen Jókai regénye kötelező olvasmány, és a színházi élmény segítségével a diákok közelebb kerülhetnek a könyvhöz is.
    

koszivu4

 

Az előadás során többször feltűnik a színen Tolcsvay Béla is, aki az általa megzenésített Jókai-verseket énekli.
    

Baradlayné szerepében a közönség Tordai Terit láthatja, fiait Almási Sándor, Szarvas Attila és Jánosi Dávid alakítja. Alfonsine alakját Gregor Bernadett idézi meg, a császárhű Rideghváry Bencét pedig Mihályi Győző játssza.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása