Huniwood - Először rendez magyar filmfesztivált Berlin

Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben: a Huniwood október 13. és 24. között több tucat magyar mozgóképes alkotást, játék- és dokumentumfilmeket mutat be. 

    

A nagy múltú Babylon moziban és a berlini városközpontban álló CHB-ban az elmúlt két év hazai és nemzetközi sikereinek legjava mutatkozik be a berlini közönségnek. A játék-, dokumentum-, rövid- és animációs filmek mellett az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának emlékére tematikus filmklasszikusok válogatása is látható lesz a fesztiválon a Balassi Intézet - Collegium Hungaricum Berlin (CHB) és a SpeakEasy Project Berlin szervezésében - közölte a Balassi Intézet az MTI-vel.


huniwood

   

A Huniwood programjában - amelyet Bujdosó Bori filmkritikus, Papp Bojána dokumentumfilm-rendező és Deák Dániel, a Daazo rövidfilmes portál alapítója állított össze - függetlenfilmes alkotások is szerepelnek. A munkák eredeti nyelven, angol felirattal láthatók, főként a berlini fiatal, multikulturális közönséget célozva meg. 
    

A nyitófilm a Németországban még be nem mutatott Liza, a rókatündér (Ujj Mészáros Károly), emellett látható lesz az Oscar-díjas Saul fia (Nemes-Jeles László), a Hajnali láz (Gárdos Péter), a Félvilág (Szász Attila), az Utóélet (Zomborácz Virág) és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (Reisz Gábor). 
   

A dokumentumfilmes kínálatban a Drifter (Hörcher Gábor), az Everglades (Török Zoltán), a Tititá (Almási Tamás) és a Káin gyermekei (Gerő Marcell) szerepel, az animációs és rövidfilmes válogatásban Tóth Luca (Superbia), Andrasev Nadja (A nyalintás nesze), Vácz Péter (Nyuszi és őz) és Szilágyi Fanni (A kamaszkor vége) munkái is bemutatkoznak. 
    

Az 1956-os szekcióban egyebek mellett a Szerelem (Makk Károly), a Megáll az idő (Gothár Péter), a Kolorádó Kid (Vágvölgyi B. András) és az Eldorádó (Bereményi Géza) eleveníti fel a szabadságharc emlékét.
    

A program szorosan kötődik a CHB egyéb, az 1956-os évforduló alkalmából rendezett eseményeihez.

 

 

 

süti beállítások módosítása