Kezdődik a kaposvári színház felújítása

Novemberben kezdődik a kaposvári Csiky Gergely Színház két évig tartó, 9 milliárd forintos rekonstrukciója.

    

Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere pénteken, a teátrum társulati ülésén elmondta: az épületet november 14-én adják át a kivitelezőknek és 2018. október 23-án díszelőadással nyitják meg újra a közönség előtt. Jelezte, a kormánytámogatást élvező fejlesztés egyúttal a Modern városok program kezdetét jelenti Kaposváron.


csikyy

    

Fülöp Péter, a teátrum megbízott igazgatója arról szólt, hogy a társulatnak el kell költöznie a kivitelezés idejére, e munka nagy részét november 2. és 14. között végzik el. Az október 28-i Babett hazudik című előadás lesz az utolsó, amelyet még a régi épületben tartanak, az azt követő produkcióikat az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség.
    

A városházának a rekonstrukcióról kiadott közleménye szerint a Kaposvár jelképének számító Csiky Gergely Színház épülete 1911-ben készült el Magyar Ede és Stahl József tervei alapján, benne 1955-től működik állandó társulat.
    

Az ingatlant 1965-ben kibővítették, az 1980-as évek végén felújították és ellátták a ma is használatos színpadi technikákkal. Mivel azóta jelentős átalakítást nem végeztek rajta, modernizációja esedékessé vált.
    

A teátrum korábbi tájékoztatása szerint 21. századi igényeknek megfelelő színháza lesz Kaposvárnak. Az épület a műemléki szempontok figyelembe vételével folyó kivitelezés során kívül és belül egyaránt megújul, kibővül: új előcsarnoka, önálló stúdiószínháza, s egyebek mellett modern gépészete, színpadtechnikája is lesz.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása