Pandora szelencéje - Ősbemutatót tartott a KoMod

Október 14-én mutatta be a KoMod Színház Thuróczy Katalin Pandora szelencéje c. komédiáját a Karinthy Színház megújult stúdiótermében.

 

A KoMod Színház ajánlója:

 

Egy örökség, két örökös. Mindenki magának akarja, de csak együtt találhatják meg. Egy feketeözvegy és az unokaöcs közös kincsvadászata egy budai villa cselédlakásában. 
Vajon megtalálják a családi vagyont? 
Vajon túl tudnak lépni az évtizedes családi viszály okozta sebeken?

Fondorlat és ármány, sok humorral egy felvonásban.

 

Pandora

Fotó: Buza Virág

 

Thuróczy Katalin fekete komédiáját október 14-én a KoMod Színház mutatta be hazai színpadon először. A Pandora szelencéje című egy felvonásos komédia két főszereplője Andresz Kati és Gulyás Ádám, az előadás rendezője Dányi Krisztián. A magyarországi ősbemutatót követően a darabot a Karinthy Színház stúdiójában láthatja a közönség.


A főszereplő egy 80 éves asszony, akihez betör saját unokaöccse a családi vagyont keresve. A darab cselekménye a mesés családi örökség felkutatása körül játszódik, miközben több családi titkokra is fény derül.


„A darabbéli kincs, az elásott múltat jelképezi, ami vagy előkerül, vagy nem, de az emberek ebbe a múltba kapaszkodnak, miközben hagyják elmenni a jelent. Ami a darab műfaját illeti, nem krimi, csak külső formájában emlékeztet arra, nincs gyilkosság, csak a szereplők küzdenek egymással a múltért.” - nyilatkozta Thuróczy Katalin a 2010-es galaci román nyelvű premier kapcsán.


A budapesti előadás rendezője, Dányi Krisztián, aki saját bevallása szerint sokkal inkább volt játékmester, mint rendező, a darab első olvasása után úgy érezte, az író pontos utasításokkal látta el művét. A végeredmény egy humoros darab lett váratlan fordulatokkal és kiemelkedő színészi játékkal.

Pandora szelencéje

 

süti beállítások módosítása