Kortárs német drámát mutat be a Figura

Theresia Walser kortárs német drámaírónő Közel sincs már e vadság erdeinkben című drámáját mutatja be a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház pénteken. A darabot magyar nyelven először láthatja a közönség.

 

A német színházi múltfeldolgozás 21. századi hullámába tartozó, groteszk humorú kortárs drámaszöveg a II. világháború utáni német újrakezdés kritikájaként is értelmezhető, melyet az erdélyi alkotók a közép-kelet-európai viszonyokra adaptáltak.

 

VADSAG plakat


A Botos Bálint által rendezett előadásban a nézők három fiúszereplővel és három családtörténettel ismerkedhetnek meg. A produkcióban az alkotók egyebek mellett arra keresik a választ, hogy lehetséges-e bármiféle újrakezdés a múlt feldolgozása és lezárása nélkül, vagy pedig a korábban elkövetett hibáink előbb-utóbb átveszik az irányítást életünk felett.


A színészek olyan figurákat formálnak meg, akik valamilyen módon a személyes vagy a történelmi múlt maradványaival küzdenek - közölte a teátrum. A magyar nyelvű bemutató szövegét Parti Nagy Lajos fordította, a díszletet és jelmezeket Bajkó Blanka Aliz tervezte. A darab zenéjét Bocsárdi Magor szerezte, dramaturg Lovassy Cseh Tamás.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása