Zsámbékon A sátán fattya

A Pesti Vigadó Kamaraszínházában rendezett 2014-es ősbemutató, valamint számos határon túli és hazai vendégjáték után október 23-án Zsámbékon is bemutatkozik Nagy Zoltán Mihály A sátán fattya című műve.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A kisregény a kárpátaljai magyarság tragédiáját, a málenykij robot egyéni és közösségi traumáját mutatja be. A főszereplő Tóth Eszter a megszálló orosz katonáktól megerőszakolt, meggyalázott és így tönkretett életű hősnő előadásmódja sok egyéb vonatkoztatást is lehetővé tesz. A jóvátehetetlen megaláztatás totalitása Tóth Eszter sorsában az ártatlanként hordozott bűnhődés poklától a még teljesebb katasztrófák sötét kilátástalanságáig, gyásztól gyászig, a félelem és rettegés enyhíthetetlenségétől az elviselhetetlenség tébolyáig terjed. Ezt a különös zaklatott történetet alakította át a rendező Árkosi Árpád dramatikus színházi szöveggé.

 

Nagy Zoltán Mihály műve balladákat idéző történetmondásával, siratóénekszerűségével sem a reményvesztést sugallja, hanem látni és emlékezni tanít, a kárpátaljai magyarok megmaradásának alapkérdéseire felel. Tóth Esztert a kiemelkedően tehetséges kárpátaljai színésznő - Tarpai Viktória játssza, sorsának "kísérője" Zanotta Veronika színésznő.

 

a satan fattya eloadas 3

 

Zanotta Art: A SÁTÁN FATTYA


Szerző: Nagy Zoltán Mihály
Rendező: Árkosi Árpád
Tóth Eszter: Tarpai Viktória,
Ének: Zanotta Veronika
Tervező: Ondraschek Péter
Hang: Árkosi Szabolcs


Támogatók: NKA, EMMI, MMA, Zsámbék Város Önkormányzata, Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár

 

Időpont: 2016. október 23., 19 óra

Helyszín: Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár, Zsámbék, Etyeki u. 2


Jegyinformáció:
Diák-, nyugdíjas jegy: 1.000 Ft
Felnőttjegy: 2.000 Ft


Jegyelőrendelés:
36-23/342-318
info@zsambekinfo.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása