Infinite Dance Festival - Összművészeti eseményre készül Nagyvárad

2. alkalommal szervezi meg az Infinite Dance Festival elnevezésű tánc- és összművészeti fesztivált a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese - közölték csütörtökön a szervezők.

  infin

 

Az október 26. és 30. között zajló eseményen csaknem húsz program várja az érdeklődőket.
    

A fesztivál idei programjának összeállításában a szervezők arra törekedtek, hogy megmutassák a táncművészet műfaji sokszínűségét, így Budapesttől Bukarestig a térség kilenc fontos mozgásszínházi műhelye lesz jelen az eseményen. Fellép többek között a Bukaresti Nemzeti Táncközpont, a budapesti Feledi Project, a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat és a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház, de marosvásárhelyi, budapesti és bukaresti tánc szakos diákok csoportjait is láthatja a közönség.
    

Az eseményt gálaelőadás zárja, amelyen a Magyar Állami Népi Együttes csaknem ötven művészt felvonultató, Megidézett Kárpátalja című produkcióját adja elő. A gálát a Csillagocska Néptáncegyüttes vezeti fel.
    

A táncelőadások mellett koncertek is lesznek, fellép az Oradea Klezmer zenekar, a Perihelion, a Hiperkarma, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel.
    

Dimény Levente, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, hogy idén kiemelt figyelmet szentelnek a társművészeteknek, így a már hagyományosnak mondható utcai rendezvények, koncertek és műhelygyakorlatok mellett egy különleges összművészeti performanszra is számíthatnak a résztvevők.

süti beállítások módosítása