"Békés Megyéért" kitüntetést kapott Jancsik Ferenc

A hagyományokhoz híven három magánszemély vehette át idén is ünnepélyes keretek között a „Békés Megyéért” kitüntetést a megyei közgyűlés ülésén, Tótkomlóson. Jancsik Ferenc, a Békéscsabai Jókai Színház művésze volt az egyik, aki kiérdemelte az elismerést.

 

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése minden évben Békés megye társadalmi, gazdasági, tudományos fejlődéséért, nemzetközi kapcsolatai erősítéséért valamint a művészeti és kulturális élet, továbbá a sport területén kimagasló eredményeket elérő személyek, kollektívák tevékenysége elismerése érdekében „Békés megyéért” kitüntetést adományoz. A kitüntetéssel díszoklevél és emlékplakett jár.

 

Jancsik

Fotó: Nyári Attila


– Ők azok, akik kiemelkedőt alkottak Békés megyében, akik olyan átlag feletti teljesítményt nyújtottak, nyújtanak az élet valamely területén, amivel kitűnnek mások közül – mondta beszédében a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály.


Jancsik Ferenc a 44. évadát kezdi színművészként, ebből a bő négy évtizedből 36 évet a Jókai Színházban játszott, legalább 200 szerep fűződik a nevéhez. A fővárosi színházak mellett a kecskeméti, miskolci és kaposvári társulatot gazdagította, Békéscsabán ő a nagy visszatérő, az ünnepelt színész, a kedvenc karakterfigura drámában, musicalben és mesedarabban egyaránt, aki önmagát csak „szürke eminenciásnak” nevezi. Bevallja, rettenetesen utálja a sok kelléket, s időnként ügyesen kicsit meghúzza a szövegét, amitől az előadás csak jobb lesz.

 

süti beállítások módosítása