Gimnazistáknak szóló színjátszót alapít az Átváltozó Egyesület

Az Átváltozó-Színjátszó lényegét így fogalmazhatjuk meg legjobban: a szertartásosság fejlesztése és az önkényről való szinte teljes lemondás.


Szertartásosság alatt azt értjük, hogy bár csupán hetente egyszer két órán át tart az Átváltozó-Színjátszó, ennek ellenére mindent megteszünk, hogy egy külön erre a célra való, saját univerzumban töltsük ezt, ahol másképp telik az idő, furcsán mozognak a tárgyak és szokatlanul hat a gravitáció. (A szertartások vagy rítusok nem szokások változatlan ismételgetését jelentik, hanem olyan visszatérő gyakorlatokat, amik minden résztvevőnek segítenek tájékozódni a közösen kitalált világok felé vezető, sokszor bonyolult és néha veszélyes úton.)

Önkény alatt pedig azt értjük, amikor valaki nem mondja meg hogy mit milyen okból vagy milyen cél érdekében csinál, és másokat enélkül utasítgat. Ezt nem fogjuk csinálni, hanem a résztvevők ötleteit, szándékait, kedvét és véleményeit figyelembevéve vezetjük majd el a csoport résztvevőit a már említett saját univerzumba.

 

atvaltozo

 

Ajánlott: 10-16 éves korig. (Később kisebbek és nagyobbak számára is lesznek további lehetőségek!)

 

Építkezés, rejtőzködés, utcai küldetések, fejben zajló utazások, élő szereplős kalandpályák, emberből átalakított robotok, csoportos átváltozás, saját fejlesztésű táncok és tornák, egymás utánzása, költészet, zenélés és hangfelvétel-készítés, esetleg főzés - és mindebből egy nyilvános, gyerekeknek és felnőtteknek is szóló előadás összeállítása és számos alkalommal való játszása.

 

Kik vezetik ezt?


Az Átváltozó Egyesület színjátszó-szakemberei: Kliment János, File Csilla és Cserne Klára. Zenei szakértő: Makkai Dániel. További szakértők: az Átváltozó Egyesület további tagjai.

 

Az Átváltozó Egyesület hisz abban, hogy a játék, mint természetes és népszerű tevékenység, a világ megismerésének és a gondolati szabadság megtapasztalásának elsődleges eszköze lehet. – www.atvaltozo.com

 

Mikor lesz ez? Minden héten pénteken délután 17-19 óráig és kéthavonta egy hétvége. 
Első alkalom: November 11, péntek.  Az első hétvége időpontját közösen egyeztetjük.

 

Jelentkezés: atvaltozo.egyesulet@gmail.com


Mivel egy előadáson fogunk dolgozni, az első négy alkalommal lehet bárkinek csatlakoznia - utána zártkörűvé változik az Átváltozó-Színjátszó. 

 

Mennyibe kerül mindez?

1-4. alkalom:
anyagköltség - 1500 Ft / alkalom
anyagköltség + humán-erőforrás - 2500 Ft / alkalom
anyagköltség + humán-erőforrás + egyesület-fejlesztés - 3000 Ft / alkalom

a 4. alkalomtól kezdve:
(ez már a kéthavonta egy közös hétvégét is magában foglalja)
anyagköltség - 10 000 Ft / hó
anyagköltség + humán-erőforrás - 15 000 Ft / hó
anyagköltség + humán-erőforrás + egyesület-fejlesztés - 20 000 Ft / hó

 

További részletek:
Kliment János - 06202692878
File Csilla - 06204872091
Cserne Klára - 06308651325

 

 

süti beállítások módosítása