Novemberben ismét látható a Feledi Project Rekviemje

Novemberben újra látható a Feledi Project tavalyi évadban bemutatott Rekviem című előadása. November 15-én a Nemzeti Táncszínház alternatív játszóhelyén, a Mom Kulturális Központban lesz látható.

Az alkotók ajánlója:

Rekviem. Gyászmise. Kinek mit jelent egy Rekviem, milyen emlékek tódulnak fel benne, igazán egyéni.
Mindenkiben felveti a halálhoz való viszonyulás kérdését...

Feledi J Rekviem JGy 121

Fotó: Jókúti György

 Az előadás az élet és halál közti lebegés állapotát ragadja meg, letisztultan áhítatosan, mely felvillantja az élet körforgását és megújulását. A halál küszöbén álló ember szemszögéből látjuk az előadást aki a halálra, mint egy új korszak kezdetére való felkészülésként visszatekint életére. Minden szép és keserű pillanata lepereg a szeme előtt.

Zűrös világban élünk amik sejtetik a gyászt. Bármerre megyünk, zárt falak! Életünk egy nagy labirintus, útvesztő, melynek végén az elkerülhetetlen találkozás az ismeretlennel: a halállal. Ezzel a gondolattal nehéz szembe nézni. Kötéltáncot járunk. Ahogy közeledünk a halálhoz, egyre erősebben húz a kötél, de elszakad. Ott lógunk a levegőben. Föld és ég között. Ez az állapot méltó atmoszférát kölcsönöz az emlékezésre.

Létünk elfogadásokból és elengedésekből áll.

Élet és halál megrendítő találkozása.


Tisztelgés szeretteink emlékének.

 

 Újra láthatja a közönség Feledi János-Feledi Project januárban bemutatott rendezését, koreográfiáját Rekviem címmel. Érdekessége, hogy az előadás zenéjét Balázs Ádám magyar származású Hollywoodi zeneszerző komponálta.

Balázs Ádám zeneszerző először készített magyar társulatnak táncelőadáshoz zenét. Több amerikai és hazai HBO filmnek és sorozatnak szerezte a zenéjét. Hősök Útja című munkáját 2006-ban a Carnegie Hallban is bemutatták New Yorkban.

A Rekviem táncelőadás sajátos zenei világú kicsit filmes, szimfonikus hatású mai kortárs elektronikai effektekkel van fűszerezve-mondták az alkotók, melyet 2016. November 15-én hallhat és láthat a közönség a Nemzeti Táncszínház alternatív játszóhelyén a MOM Kulturális Központ Nagyszínpadán.

 

Feledi J Rekviem JGy 016

Fotó: Jókúti György 

 Előadók, táncművészek: Horváth Zita, Nagy Emese, Wéninger Dalma, Csizmadia Tamás, Darabont Áron, Frigy Ádám

Fény: Stadler Ferenc

Díszlet, látvány: Minorics Krisztián

Zeneszerző: Balázs Ádám

Rendező-koreográfia: Feledi János

2016. november 15., 19h MOM Kulturális Központ Nagyszínpad

süti beállítások módosítása