A Forte új bemutatójában ismét az élet határhelyzeteit mutatja meg

A Forte Társulat Hauptmann Patkányok című drámáját állítja színpadra a Szkénében, Parti Nagy Lajos átíratában. Bemutató november 25-én.

A Nobel-díjas Hauptmann tragikomédiájának két szereplője között arról folyik az elméleti vita, hogy vajon a színpad a nagy emberek nagy cselekedeteinek színtere vagy a színháznak az életet kell mintáznia.

horvath_csaba_dusa_gabor.JPGHorváth Csaba, az előadás rendezője (fotó: Dusa Gábor)

A francia bohózatokat idéző jelenetek sem képesek elvonni a figyelmet arról, hogy a szereplők jól titkolt hazugságaiból gondosan fölépített kártyavár összeomlik, mindenki lelepleződik és életek mennek tönkre. Az egykori katonai épület patkányoktól és egerektől hemzsegő tereiben élő és különböző módokon túlélő emberek sorsai rajzolódnak ki és takargatnivalójuk lepleződik le a színdarabban – olvasható a színlapon.

Parti Nagy Lajos szövege a Forte Társulat egyedi formanyelvén, Horváth Csaba rendezésében szólal meg. Az előadás szereplői:  Andrássy Máté, Bajor Lili e.h., Blaskó Borbála, Fehér László, Földeáki Nóra, Kádas József, Krisztik Csaba, Kurta Niké, Nagy Norbert, Osváth Judit e.h. és Pallag Márton. Az előadás díszlete Antal Balázs, a zene Ökrös Csaba munkája, a jelmeztervet Benedek Mari jegyzi, dramaturgként Garai Judit működik közre.

süti beállítások módosítása