Részegek a Nemzetiben

A POSZT-fődíjas Fodrásznő után új Rizsakov-rendezés látható a Nemzeti Színházban november 19-től.

Ivan Viripajev művében furcsa társaság verődik össze: modell, bankár, menedzser, prostituált, fesztiváligazgató, építőipari alkalmazott. Istenről, szeretetről, szabadságról, önmaguk kereséséről beszélnek. Néhány részegségében őszinte figura akadozó nyelvvel az élet nagy kérdéseire próbál választ találni. A sors különös játékot játszik velük, és ők is különös játékot játszanak egymással.

reszegek_all.JPG

Az orosz „új dráma” mozgalom tagja, Viripajev szerint ugyanis az emberek azért mennek színházba és moziba, hogy átéljenek egy konfliktust, hogy megtisztuljanak. Fontos, hogy rátaláljanak valami titkosra a maguk belső világában, és megszabaduljanak negatív érzelmeiktől. Rizsakov pedig minden rendezése során azt kutatja, hogyan érheti el, hogy a színházban a néző ne kukucskáló legyen, hanem a történetek résztvevője, hogy a színház „belül” játszódjon le: a néző fejében, szívében… Hogy ezzel a magyar nézőkhöz is el tud jutni, azt a 2010-es POSZT-on fődíjat nyert, és azóta országszerte sokat játszott rendezése, a Fodrásznő bizonyította. 

Ahogy a Fodrásznőben, ebben az előadásban is szerepel Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Tóth László és Kristán Attila. Mellettük Fehér Tibor, Nagy Mari, Szűcs Nelli, Szabó Sebestyén László, ifj. Vidnyánszky Attila m.v., Barta Ágnes e.h., Katona Kinga e.h., Ács Eszter e.h., Bordás Roland e.h., Berettyán Sándor, e.h és Mikecz Estilla e.h. lép színpadra.

Az előadást a november 19-i bemutatót követően november 20-án, 30-án, december 12-én, 17-én és 27-én is játsszák a Gobbi Hilda Színpadon.

süti beállítások módosítása