Díjazták a legjobbakat a II. Vallai Fesztiválon

Véget ért a II. Vallai Péter Kortárs Előadóművszeti Fesztivál az RS9 Színházban. A 19 fellépő társulatból hármat díjazott a zsűri, de közönségdíjat és különdíjakat is kiosztottak.

A - Kőváry Katalin rendező, Lőkös Ildikó dramaturg, Stermeczky Zsolt Gábor kritikus összetételű - zsűri döntése alapján a 300.000 forinttal járó Vallai-díjban részesült az Utolsó Vonal Művészeti alapítvány a Koronázás című produkciójáért. II. díjat kapott a Jónás Tamás verseiből összeállított színpadi etűd, a „… De mivel saját képmására teremtett”. A fesztivál III. díját Haragonics Zalán és Maczák Ibolya vihette haza az Ederlezi című produkciójáért.

ii_vallaifesztival_koronazas_eredelyidaniel_cserjezsuzsa_csizmadia_gergely_foto_olajosilka.jpgA fődíjas Koronázás alkotói: Erdélyi Dániel, Cserje Zsuzsa, Csizmadia Gergely (fotó: Olajos Ilka)

A közönség is szavazott. A nagyérdemű 100.000 forinttal járó közönségdíját a Neptun Brigád nyerte Hamletman című produkciójáért, Baksa Imre előadásában, a produkció ezen felül elnyerte a Játékszín Bock színpadán való fellépési lehetőséggel járó különdíjat is. A házigazda, az RS9 Színház a kortárs komoly zenét támogató különdíjat adott, Horváth Balázsnak a Parti Nagy Lajos verseiből komponált Sorok, Szavak, Betűk című előadásáért. A Művészetek Völgye Kaláka Versudvarában léphet fel Lackfi János és Gryllus Dániel meghívására az Andaxinszház Suttogók című produkciója. A zsűri két produkciót részesített dicséretben a Borsógörgető és az Irina című előadásokat. 

(Forrás: RS9 Színház)

süti beállítások módosítása