Segítség, a szüleim újra összejönnek! - Új bemutató a Kolibri Pincében

A 12 év körüli, kiskamasz korosztálynak szól a Kolibri új előadása. A friss német drámát Már megint kezdik! címmel laboda Kornél állítja színpadra.

Kirsten Fuchs darabjának 12 év körüli hőse, Hicks kettesben él az anyjával, amióta a szülei elváltak. Most azonban úgy tűnik, az apja visszaköltözik hozzájuk. Jó lesz ez így? Az elvált szülők gyermekének problémáját rendhagyó módon felvető mű négy kiskamasz szereplője most kezdi megtapasztalni a barátság és az éledező szerelem, az őszinteség és empátia különféle formáit, hogy a történet végére nyitottabbá, befogadóbbá váljanak. Hogy a papa végül hazaköltözik-e, az egyelőre maradjon titok…

mar_megint.JPGLendváczky Zoltán és Tisza Bea a Már megint kezdik! előadásában (fotó: Bottyán Marcell)                                          

“Az előadás alapjául szolgáló dráma Kirsten Fuchs kortárs német szerző  2015-ben megjelent díjnyertes műve, amelyet a berlini ősbemutató után először mi viszünk színre itt, a Kolibri Színházban” – mondta el  Laboda Kornél rendező. A darabról szólva kiemelte a bátor témaválasztást, hiszen egy nehezen körülhatárolható, ’átmeneti’ korosztályt szólít meg. “A történet szereplői már nem gyerekek, de még nem is kamaszok, minden folyamatosan változik bennük, és ezért változnak a csoporton belüli kapcsolatok is. A fiúk és a lányok elkezdenek máshogy nézni egymásra, és a barátság mellett a szerelem-kezdemények is megjelennek” – fogalmazott a rendező.

A zenét Preiszner Miklós szerezte, a díszletet Juhász Nóra, a jelmezeket Szűcs Petra tervezte. Játsszák: Lendváczky Zoltán m.v., Nizsai Dániel, Kőszegi Mária, Alexics Rita, Tisza Bea és Mult István.

Már megint kezdik! premierje 2016. december 3-án 17 órakor lesz a Kolibri Pincében.

(Forrás: Kolibri Színház)

süti beállítások módosítása