Alkalmas-e anyának egy fiatalkorú prostituált?

Ehhez hasonlóan mindennapos, noha sokunk számára gyakran ismeretlen élethelyzetekre kérdez rá az Utcaszínházi Alkotóközösség előadása.

Megmeneküljön csecsemőjével együtt egy ilyen nő a gyámhatóságtól, hogy maga nevelje gyermekét? Milyen esélyei vannak egy tudathasadással élő társadalomban, ahol az egymásnak ellentmondó normáknak és érdekeknek egyszerre szereznek érvényt? – teszi fel a kérdéseket  a Halmozottan hátrányos helyzetű angyalok kara című előadás, amit az alkotók „csöppet sem dokumentarista darabként” definiálnak.

angyalok_1.jpg       Halmozottan hátrányos helyzetű angyalok kara (forrás: Port.hu)

A társulat hét színésze harminc figurát jelenít meg. Hol realisztikus, hol szatirikus, hol álomszerű képeken keresztül, sok zenével, függönytánccal mesélik a 16 éven felüliek számára ajánlott történetet.

Bari Judit prostituáltakkal készített interjúkon alapuló drámájának főhőse egy fiatalkorú prostituált anya, Anasztázia sorsán keresztül mindannyiunkat érintő kérdésekre is keresi a választ. Módunkban áll-e változtatni meghatározott sorsunkon, és ha igen, akkor ezt miért, és egész pontosan minek a hatására lennénk képesek megtenni?

angyal_2.jpgHalmozottan hátrányos helyzetű angyalok kara (forrás az előadás FB oldala)

A Halmozottan hátrányos helyzetű angyalok kara angol felirattal lesz látható a MU Színházban december 16-17-én. Ezzel a nem magyar anyanyelvű közönség is közvetlen élményekhez juthat a nem mindennapi körülmények között létrejött előadáson.

A 16-ai előadás után kerekasztal-beszélgetésre is lehetőség nyílik az alkotókkal. További részletek az előadás Facebook oldalán, és a MU Színház honlapján található.

(Forrás: Utcaszínházi Alkotóközösség)

süti beállítások módosítása