Bozsik Yvette lesz a kaposvári színház művészeti vezetője

Fülöp Péter, akinek az igazgató mandátumát a közgyűlés jövő szeptemberig meghosszabbította, Bozsik Yvette-t bízza meg a művészeti vezetéssel.

Fülöp Pétert szeptember elsején nevezték ki megbízott igazgatónak, miután a teátrumot korábban vezető Rátóti Zoltán augusztusban lemondott tisztségéről. A korábbi igazgató akkor családi okokra hivatkozva lépett vissza, elmondása szerint az épület felújításával jelentkező többletfeladatokat nem tudta volna összeegyeztetni a gyermeke születésével járó szülőii kötelmeivel.

egyutt.jpgFülöp Péter és Bozsik Yvette (forrás: Csiky Gergely Színház)

A kaposvári képviselő-testület a Fülöp Péter év végén lejáró mandátumát - a színház működőképességének fenntartása miatt - január elsejétől 2017. augusztus 31-éig meghosszabbította. Az igazgató 2017. januártól Bozsik Yvette rendező-koreográfust bízza meg a teátrum művészeti vezetőjeként, akinek irányításával még ez év végén megkezdődik a következő évad műsortervének összeállítása.

A Kaposvár jelképének számító, felújítás alatt álló Csiky Gergely Színház épületét november adták át a kivitelezőknek. A legfeljebb bruttó kilencmilliárd forintosra tervezett rekonstrukciót követően 2018. október 23-án díszelőadással nyitják meg újra a közönség előtt.

A társulat produkcióit addig az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség.

(Forrás: MTI, Csiky Gergely Színház)

süti beállítások módosítása