Hogyan lehet jelmezekben gondolkodni?

A Katti Zoób Szalonban a Vörösmarty Színház 3N, avagy Csehov Három nővér című produkciója kapcsán tartott jelmezbemutatón ez is kiderült.

A műhelytitkokba beavató eseményen nem csupán a jelmezekről lehetett megtudni izgalmas információkat, hanem az előadás egy-egy pillanatát is felelevenítették a színészek.

Zoób Kati, az előadás jelmeztervezője mesélt a jelmezek és a karakterek kapcsolatáról: „A jelmezek a katonatisztlányok jellemzőit mutatják meg: ők hordozzák magukon azokat a katonai hangulatokat, rekvizitumokat, amelyek között fölnevelkedtek. Mindegyikük nagyon erős egyéniség: Irina az érintetlen fiatalságával a korszerű nőt fogalmazza meg, aki majd dolgozni akar. Ugyanilyen érdekes a kicsit szigorú, nagy tudású és tudásvágyú Olga; az ő ellenpontjuk Mása, akinek az életében már megvalósult a szerelem, de elveszítette. Azt gondolom, ez a darab itt nem ér véget, legalábbis én továbbgondoltam, látom őket későbbi korszakaikban, és hiszem, hogy ezek a lányok megtalálták a boldogságot”.

nover.JPG                        Szikora János, Gáspár Sándor és Sághy Tamás az eseményen (fotó: Horváth Renáta)

Szikora János, az előadás rendezője elmesélte, hogy több mint tíz év szakmai múlt köti össze Zoób Katival. A jelenlévők egy montázsvideó segítségével belepillanthattak Az eltűnt idő nyomában, Rubens és a nemeuklideszi asszonyok, Az árnyék nélküli asszony, A rajongók és a Három nővér előadások pillanataiba.

A Három nővér címe a 3N jelölést viseli, melynek jelentése: az N a halmazelméletben a természetes számok halmazát jelöli, ebben az előadásban ez a halmaz azon alakok összességét foglalja magába és próbálja megjeleníteni, amiket egy-egy személy betöltött élete során. A fehérvári előadás azzal a gondolattal játszik, hogy a történet szerinti négy év leforgása alatt mivé válnak a szárnyaló lelkű, reményteli szereplők” – monda el Szikora János.

A köszöntők után egy különleges jelmezbemutató következett: a színészek, a Mását alakító Tóth Ildikó és fiatal énje, Szász Júlia, az Olgát megformáló Kiss Diána Magdolna és fiatal énje, Cseke Lilla Csenge, az Irinát játszó Törőcsik Franciska és fiatal énje, Szász Júlia; az Andrejt alakító Szurcsík Ádám és fiatal énje, Börcsök Olivér, továbbá a Versinyint játszó Sághy Tamás és a Csebutikint megformáló Gáspár Sándor vonultak végig a kifutón, miközben Zoób Kati jelmezekről való narrálása a műhelytitkokba engedett betekintést.

 (Forrás: Vörösmarty Színház)

süti beállítások módosítása