Hogyan juthat fel három pingvin Noé bárkájára

Békéscsaba, Pécs, Komárom és több vidéki város után Budapesten elsőként, az RS9 Színházban is színpadra állítják Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című mesejátékát.

A szerző, Ulrich Hub 2005-ben írta művét a karlsruhei Badeni Állami Színház felkérésére. Az év gyermek- és ifjúsági drámájává választották Németországban és Hollandiában is 2006-ban. Egy évre rá megjelent a regényváltozat, amely 2008-ban az év mesekönyve lett.

nyolc_ok.JPGAz előadás alkotói, közreműködői és előadói

Nyolckor a bárkán – úgy hangzik, mint ha egy kedves kis baráti találkára vonatkozna. Sajnos, azonban nagy baj van, ha három pingvin csak két jegyet kap Noé bárkájára – amelyre minden állatfajból csupán kettő juthat fel. Egy hosszú utazás során számos fontos dolgot megtudhatunk. Például, hogy Noé látása nem túl jó, hogy a zsiráfok is lehetnek tengeribetegek, és hogy Isten szereti a sajttortát – sok mazsolával – olvasható az RS9 Színház és a Junior Színház közös bemutatójának felvezetőjében.

nyolckor_plakat_ok.JPGKoleszár Bazil Péter rendező zenés-táncos mesejátékként állítja színpadra a darabot, Darvas Ferenc zenéjével és Kriszt László koreográfus közreműködésével. „A színész kollégák megértették hogy a táncos részek, nem mellékes valamik, hanem ugyan olyan fontosak mint a prózai szöveg vagy az ének” – mondta el a koreográfus a próbafolyamat kapcsán. Arról is beszélt, hogy sok látványos táncos-akrobatika színesíti majd az előadást. Mint kifejtette, „a gyerekeknek szükségük van a verbális közlés mellett arra, hogy vizuálisan is megerősítést kapjanak, hiszen ők figurákat, dallamokat, és képeket visznek haza”.

Az előadásban a három jó barát pingvint Álmosd Phaedra, Ficzere Béla és Szávai Katalin eleveníti meg.

A Nyolckor a bárkán bemutatója december 23-án, délután 4 órakor lesz az RS9 Színházban.

(Forrás: RS9 Színház, lokal.hu)

süti beállítások módosítása