Ben Hur négy emberre

A Madách Színház 2017. február 11-én mutatja be Patrick Barlow: Ben Hur című komédiáját a RaM Colosseumban.

A történet szerint egy négytagú színtársulat próbálja eljátszani a monumentális darabot a producer, rendező, egyben díszlet- és jelmeztervező főszereplő vezetésével, aki egyáltalán nem tartja lehetetlen vállalkozásnak ezt.

Szente Vajk, a valódi előadás rendezője úgy gondolja, nagy kihívás és egyben széles mozgásteret ad az alkotóknak egy olyan előadás, amelyben az egyik percben a szinte üres színpadon kell eljátszani a híres kocsiversenyt, majd egy másikban egész hadsereg üldözi a kisded Jézussal menekülő Máriát – mindezt összesen négy színésszel.

benhur_ok.JPGA stáb (forrás: Madách Színház)

A próbafolyamat előtt a díszlet- és jelmeztervek (díszlettervező: Túri Erzsébet, jelmeztervező: Kovács Yvette Alida) már elkészültek. A színpadon egyszer sivatag, aztán római gálya, majd fényűző villa áll, miközben a szereplők másodpercek alatt váltanak karaktert.

A főszereplő Magyar Attila, a játékbeli társulat többi tagját Szerednyey Béla, Nagy Sándor/Simon Kornél, illetve Pálmai Anna/Trecskó Zsófia alakítja – utóbbi két karakternél kettős szereposztásban. Pálmai Anna, a Katona József Színház tagja most először vendégeskedik a Madách Színházban.

 (Forrás: Madách Színház)

süti beállítások módosítása