Gáspárik Attila marad a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezetője

Az általa bemutatott menedzsmentterv 9,12-es osztályzatot kapott a Művelődési Minisztérium által meghirdetett versenyvizsgán.

A hazai színháznézők előtt már csak onnan is ismerős lehet a társulat, mivel idén a színikritikusok által adott díjak közül a legjobb előadás és a legjobb díszletért járó elismerést is a marosvásárhelyiek A nyugalom című előadása nyerte el (utóbbit megosztva).

gasparik_2.jpg                          Gáspárik Attila

Gáspárik Attila szerint, aki így a következő öt évben tovább vezetheti a marosvásárhelyi teátrumot, elsősorban azt értékelte a bizottság, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a nézőszám, emelkedett a szakmai színvonal és sok önkéntest sikerült becsalogatnia az intézménynek.

"Azt hiszem, országos szinten az élmezőnyben járunk ebben a tekintetben. 120 szerződéses önkéntesünk van, akik segítenek bennünket. Eljutottunk oda, hogy évente hozzávetőlegesen 65.000 néző ül be az előadásainkra, ami Marosvásárhely lakosságának felét teszi ki" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Gáspárik Attila.

"Az ember amíg él, tanul, és mi a színháznak erre a feladatára is nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni, hogy a szórakoztatás mellett az oktatásra is jobban odafigyeljünk" - mondta a felnőttoktatás fontossága kapcsán az igazgató.

(Forrás: AGERPRESS)

süti beállítások módosítása