Nemzetközi kavalkádot kínál az idei SzólóDuó táncfesztivál

Magyar és külföldi előadók rövid koreográfiáinak premierjeivel várja az érdeklődőket a mai naptól vasárnapig a 2017-es SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál.

Az immár tizennyolcadik születésnapját ünneplő seregszemle megnyitóján Böröcz Petra lép fel a MOHA - Mozdulatművészek Házában. A másnap kezdődő versenyprogramban magyar, svéd, lengyel, kolumbiai, izraeli, francia és orosz előadók lépnek színpadra a MU Színházban, ahol vendégművészek munkáit is láthatják az érdeklődők.

szolo_5.jpg

Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon. A pályázók továbbá videón is leadhatták a jelentkezésüket. Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől.

A továbbjutott versenyzők produkcióinak a fesztivál adja a premierjét, vagyis a közönség garantáltan új, vagy ebben a formában még soha nem látott alkotásokkal találkozhat.

szolo_plakat.jpgA produkciók közül a szakmai zsűri és a közönség választja ki a legjobbakat, amelyek a vasárnapi SzólóDuó 2017 Gálaesten is bemutatkoznak.

A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató vagy tapasztalt alkotókat és táncosokat egyaránt bátorítsa, legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel.

Az idei fesztivál kísérőprogramjaként délelőttönként nemzetközileg elismert táncosok és koreográfusok tartanak műhelygyakorlatot profi és kezdő táncosoknak a MOHA - Mozdulatművészek Házában.

A fesztivál helyszínein minden este egyperces táncfilmeket láthatnak az érdeklődők az Ork-Kota Platform 2017 - a Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika Alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezése - keretében.
A  kísérőprogramok között vannak továbbá nyitott szakmai beszélgetések, amelyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása