Tenki Réka Európa tíz filmtehetsége között

Az egyik hollywoodi szaklap, a Variety a tíz figyelemre méltó, tehetséges európai filmes közé sorolta Tenki Rékát.

A fiatal színésznő 2008 és 2012 között a budapesti Katona József Színház, 2012 és 2015 között a Nemzeti Színház tagja volt. Jelenleg  az Örkény István Színház társulatában dolgozik. Legutóbb - az Egyasszony című monodrámában nyújtott alakításáért - a színikritikusoktól elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

takacs_ati_2_kis.JPGTenki Réka az Egyasszony előadásában (fotó: Takács Attila)

Tenki Réka Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében nyújtott alakításával vívta ki az amerikai magazin figyelmét. A film a februári Berlinalén versenybe száll a legjobb alkotásért járó Arany Medvéért. Tenki Réka 2017-ben Gárdos Éva Budapest Noir című filmjében is látható lesz.

A Vareity harmadik alkalommal adta ki tízes listáját, mellyel a kontinens tehetséges filmeseire kívánja felhívni a figyelmet. Tenki Réka mellett Edward Berger német rendező, Liv Lisa Fries német, Sylvia Hoeks holland színésznő, Jakub Gierszal lengyel színész, Janine Jackowski német producer, Gabriele Mainetti olasz rendező, Jonas Nay német színész, Mitja Okorn szlovén és Robin Pront belga rendező szerepel a felsorolásban.

(Forrás: Fidelio, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása