ARTista Café - Társművészetek a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz következő műsoros estjén arról beszélgetnek, hogyan jelennek meg a rokon művészetek az artista világban.

A lassan két éve elkezdett műsoros pódiumesten egy-egy cirkuszművészettel kapcsolatos témát járnak körbe. Állat és ember együttműködése a porondon, az artista életpályamodell, miként segíti a modern színpadtechnika az előadásokat, milyen hit vezérli az artistákat a pályájuk során? A szervezők meglátása szerint csupa olyan téma, amiről mindenkinek van mondanivalója, akit ez a művészeti ág kicsit is vonz.

artista.JPGEgy korábbi pódiumest (forrás: Fővárosi Nagycirkusz)

Az első - műsorszámokkal színesített - szerkesztett részben meghívott vendégekkel beszélgetnek a pódiumon, ezt követően pedig kötetlenül folytatódik az este egy-egy csésze kávé és tea mellett. Számos neves artista, rangos művész, tudós és közéleti személyiség vett részt ezeken az alkalmakon, megosztva gondolatait, ötleteit.

A január 16-ai est résztvevői: Vincze Tünde légtornász, artista; Csanádi Judit, díszlettervező, a Képzőművészeti Egyetem rektora; Román Sándor, koreográfus, az ExperiDance társulat művészeti vezetője; Felföldi Anikó, Jászai Mari-díjas színésznő; Bodnár Enikő, a Veszprémi Kabóca Bábszínház bábtervezője és Szántó Viktória bábdramaturg; Pál Dániel Levente költő, az Atlantisz gyermekei, a Lúdas Matyi a cirkuszban és a Dima karácsonya című cirkuszi előadások dramaturgja; illetve Zséli Csilla jelmeztervező.

A meghívott vendégekkel Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára beszélget.

artista2.JPG
Műsorszámokkal lép fel Markó Fruzsina és Herczeg Dávid, a Baross Imre Artistaképző Iskola növendékei, valamint Fábry Pál artista.

A program ingyenes, ugyanakkor a szervezők regisztrációt kérnek a csicsely.zoltan@maciva.hu e-mail címre.

A következő est január 16-án, este 6 órakor kezdődik. Az ezt követő alkalmak: február 13., amelynek a témája, hol helyezkedik el a magyar cirkusz Európa térképén, illetve  március 27., amikor a klasszikus és a kortárs cirkusz viszonyáról beszélgetnek a jelenlévők. Minden alkalommal este 6 órától.

(Forrás: Fővárosi Nagycirkusz)

süti beállítások módosítása