Csúcsra jár a budapesti Katona

Soha ennyi néző nem járt még a Katonában. A tavalyi 122 ezres nézőszám az elmúlt öt évben 50 százalékos, de 2015-höz képest is közel 10 százalékos növekedést jelez.

A színház közleménye szerint a látogatói csúcs a Katona előadásai iránt megnövekedett érdeklődés mellett az előadásszámok folyamatos emelkedésének köszönhető; az elmúlt évben 668 előadást játszottak.

Ennek oka többek között az, hogy a színházi évad Budapesten - a nézői igényeknek megfelelően - júniusban egyre tovább tart. Emellett az elmúlt időszakban a Katona gyakorlatilag egy negyedik játszóhelyet működtet egy használaton kívüli, Belváros-Lipótváros Önkormányzatától bérelt üzlethelyiségben, a Kossuth Lajos utcában, ahol A borbély című előadásuk látható Bán Jánossal.  

katona.jpg

A vásárlók az őszi-téli hónapokban egy-egy sikeresebb produkcióra sokszor pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. A Katonában ezen a helyzeten a legnépszerűbb előadások gyakoribb műsorra tűzésével igyekeznek segíteni.

A néző- és bevételi csúcs mellett az eddigi legmagasabb látogatottsági rátát (107,6%) is idén könyvelhették el a Petőfi Sándor utcában. Ez a teltházas előadásokra kiadott állójegyek közelmúltbeli ismételt felfutásának tudható be.

(Forrás: Katona József Színház)

süti beállítások módosítása