Korhatáros opera a szerelemről – A szerelemről és más démonokról

Silviu Purcărete 2008-as rendezését mutatja be az Operaház, Eötvös Péter újonnan komponált zenei részleteivel.

Eötvös Péter ötödik operája a Glyndebourne-i Operafesztivál felkérésére, Gabriel García Márquez azonos című kisregénye alapján, Hamvai Kornél többnyelvű (az angol mellett joruba, latin és spanyol elemekből felépített) szövegkönyvére készült.

Ez a fantáziavilág elősegíti, hogy a zenére koncentráljak, ne annyira a cselekményre. Ez az első operám a szerelemről, és az első kvázi-belcanto darabom, amely lehetővé teszi az énekesek számára, hogy megmutassák hangjuk szépségét” – nyilatkozta a zeneszerző.

szerelemrol_plakat.jpg                         Forrás: Magyar Állami Operaház

Minden adott tehát egy izgalmas színházi élményhez: a történet operai elemei (vallási intolerancia, démoni megszállottság és tiltott szerelem), Eötvös saját állítása szerint is legdallamosabb, az elemzők által mágikusnak nevezett zenéje, mindezt pedig Silviu Purcărete, az Európa-szerte elismert román színházrendező állítja színpadra, akinek előadásait határozott színészvezetés és erőteljes képiség jellemzi” – olvasható a színlapon. 

Az előadás karmestere a zeneszerző, Eötvös Péter. Az opera főbb szerepeiben Tetiana Zhuravel, Kovácsházi István, Fodor Bernadett és Boncsér Gergely látható és hallható.

Az operát eredeti nyelven, magyar és angol felirattal játsszák és kizárólag 18 éven felüliek számára ajánlják.  

A szerelemről és más démonokról bemutatója január 27-én lesz az Operaházban, este 7 órai kezdettel. Ezt követően január 29-én, február 2-án, 5-én, 8-án, 25-én és 27-én látható, minden alkalommal este 7 órától.  

(Forrás: Magyar Állami Operaház)

süti beállítások módosítása