Jordán Tamás szerepet kapott Alföldi Passiójában

A Kossuth-díjas művész Judás apját alakítja az előadásban, amelyet csak egy alkalommal, április 9-én, Virágvasárnap láthat a közönség a Budapest Sportarénában.

- Nagy kihívás egy színésznek egy Aréna méretű helyen fellépni. Ekkora helyen pedig még sosem játszottam. Bízom Alföldiben és abban, hogy ez egy átütő erejű előadás lesz, ennyi néző előtt. A darab arról szól, hogy mi történne ma Jézussal, ha elkezdene prédikálni, mit is jelent manapság a szeretet. Én azt gondolom, hogy pórul járna. Szomorú, de az a tapasztalatom, hogy a mai világot a megosztottság, az ellenségeskedés és sajnos olykor a gyűlölet jellemzi, és legkevésbé sem a szeretet – magyarázta Jordán Tamás.

jordan_meszaros_zsolt.pngJordán Tamás (fotók: Mészáros Zsolt)

Jordán mellett a főbb szerepekben Stohl Andrást, Szabó Kimmel Tamást, Feke Pált, László Zsoltot, Pápai Erikát, Tóth Gabit és Fekete Ernőt láthatja a közönség. 

 - Alföldi Róberttel szívélyes, baráti a kapcsolatom. Váltottuk egymást a Nemzeti Színház élen, zökkenőmentes volt az átadás-átvétel. Igazán harmonikus barátság viszont akkor alakult ki, amikor egy kétszemélyes darabban, Az utolsó órában játszottunk és játszunk egyébként ma is. De a többi szereplő is személyes jó barátom, például, Stohl András, Fekete Ernő és László Zsolt – mondta Jordán.

A szervezők meglátása szerint a Passio XXI színháztörténeti produkciónak ígérkezik: Alföldi Róbert formabontó színpadképpel, nagyzenekari kísérettel, mai slágerekkel és 150 táncossal állítja színpadra a Székely Csaba tollából született bibliai történetet.

jordan_2.png

A darabban felcsendülnek az elmúlt évek-évtizedek nagy slágerei, több generáció kedvencei. A dalszövegek úgy simulnak majd a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Ezáltal huszonévesek is felmenőik is egyaránt találni fognak a PASSIÓ XXI-ben olyan tartalmat, ami kifejezetten hozzájuk szól. Az előadásban az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartva, ám áthangszerelve csendülnek fel a fiatalabb korosztály nagy kedvencei és a legnépszerűbb mainstream dalok. Az előadás zenei kíséretét az Óbudai Danubia Zenekar, valamint rockzenészek adják elő.

(Forrás: Ken Média)

süti beállítások módosítása