Nyitott Pálya – Támogatott részvételi lehetőség színházi nevelési programokban

Február és június között a Nyitott Kör ismét lehetőséget biztosít diákközösségek számára, hogy kedvezményes feltételekkel vegyenek részt programjaikon.

Mivel foglalkozik a Nyitott Kör?

Színházi nevelési előadásokat, valamint drámaórákat hoznak létre. A színházi nevelési előadás egy többnyire 3 óra időtartamú interaktív előadás, amin egy diákközösség vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést, vagy témát vizsgálnak: az előadást játszó színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak, gondolkodnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal is alakítják az eseményeket.

2013-ban 60, 2014-ben 88, 2015-ben 101, 2016 94 színházi nevelési előadást tartottak.

nevtelen.JPG

Mi a Nyitott Pálya?

Egy lehetőség, amelyen keresztül az előadásaik iránt érdeklődő diákközösségek és vezetőik támogatott formában vehetnek részt az aktuális időszak meghirdetett előadásokon. Előadásaik piaci ára 50-100 ezer forint között mozog.

Az elnyerhető támogatás mértéke: 50-100%

A pályázók között előnyben részesítik, ha valaki magasabb önrészt tud vállalni, vagy számukra világosan kifejti, miért érdemes egy alacsonyabb önrész mellett az ő csoportját választani.

Stréber című előadásunk esetében kizárólag 100%-os támogatásra lehet pályázni.

Kérik, hogy a pályázók anyagi helyzetüknek megfelelő mértékű támogatást igényeljenek annak érdekében, hogy azok, akik esetleg kevesebb forrással rendelkeznek, szintén részt vehessenek a programjaikon.

Emellett arra is kíváncsiak, melyek azok a témák, amiket a diákok, illetve a pedagógusok a színházi nevelés eszközeivel feldolgozandónak tartanak, és szívesen fogadnának egy programot az adott témára építve. Az űrlap megfelelő pontján várják mindenki gondolatait.

A Nyitott Pályán kínált előadások:

Az előadás/drámaóra címére kattintva bővebb információkat olvashat az előadásról.

- Gubancok - komplex színházi nevelési előadás a családról 13-17 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva (180 perc)
- Kötéltánc - komplex színházi nevelési előadás a hatalomról 15-18 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva (195 perc)
- Magam vagyok - komplex színházi nevelési előadás a szerelem kapcsán az önazonosságról 15-18 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva (180 perc)
- Midgard - többtanáros tanítási drámaóra a közösségről 16 éven felülieknek (120 perc)
- Osztály, vigyázz! - többtanáros tanítási drámaóra az együttműködésről és az igazságtalanság elleni fellépésről 12-14 éveseknek (90 perc)
- Social S.O.S - színházi nevelési előadás az idegenségről és a kulturális másságról 14-18 évesek számára (210 perc)
- Stréber - színházi nevelési előadás a kirekesztésről 15-17 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva (120 perc)
- Vészhelyzet - színházi nevelési előadás az elsősegélynyújtásról 7-10 éveseknek (80 perc)

Mit vállalnak a támogatást elnyert pályázók?

• Az egyeztetett előadás alkalomra időben érkeznek, minimum a vállalt létszám 80%-val, illetve az intézményben fogadott előadás esetén biztosítják az egyeztetett időkeretet és teremfeltételeket.
• A résztvevő diákközösség egy vine jellegű videóban (max. 8 másodperc, részletesebben itt: https://digitalguideblog.wordpress.com/2015/03/17/elet-a-youtube-on-tul-vine/) véleményt fogalmaz meg a látott előadásról a részvételt követő 10 napon belül.
• A kísérő tanár egy maximum 500 karakteres, szöveges visszajelzést ad az előadáson tapasztaltakról a részvételt követő 10 napon belül.
• Részvételükről hírt adnak az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).

Mit tehet, ha tetszik önnek a részvétel lehetősége, de valamilyen oknál fogva ez nem tűnik kivitelezhetőnek?

Vannak olyan csoportok, akiknek a Budapestre utazás nehézséget okoz, vagy épp az iskola vezetősége nem támogatja az iskolaidőben történő kimozdulást az intézményből, a tanórák kihagyását. Ha ön és diákcsoportja is hasonló helyzetben van, akkor is javasolják a pályázat kitöltését - és igyekeznek megoldást találni arra, hogy az együttműködés létrejöhessen.

Jelentkezési határidő:

január 31, kedd, 23.59

Jelentkezés itt:

http://nyitottkor.hu/2017/01/nyitottpalya/

(Forrás: Nyitott Kör)

süti beállítások módosítása