Utoljára látható a Gólem Színház Szakácskönyv a túlélésért előadása

A különleges helyszínen játszott előadás február 1-én búcsúzik a nézőktől a Kőleves Vendéglő emeletén.

A Czingel Szilvia azonos című könyve alapján készült előadásban  a Lichtenwörthöt megjárt Endrei Istvánné született Weisz Hedvig - Nagy Mari alakításában - az ételeken keresztül meséli el az életét. Partnerei Borgula András rendezésében Hay Anna és Radnay Csilla.

szak2_ok.JPGNagy Mari a Szakácskönyv a túlélésért előadásában (fotók: Toldy Miklós)

Hogyan múlatja az ember az idejét egy fogolytáborban, miközben éhezik? Milyen étel jellemző leginkább a magyar kommunista évekre? Milyen is az igaz magyar desszert? Lehet-e a szombati kalácsot zsírral készíteni? Hédi vacsorára látja vendégül a 35-40 fõs közönséget, akik a nagy családi asztal mellett hallgatják-nézik-eszik végig az elmúlt évszázadot.

Radnay Csilla így emlékezik a közös munkára: „az elmúlt években az egyik legjobb hangulatú, legkorrektebb munkámat, a Szakácskönyv a túléléshez című előadást pont egy független csapattal, a Gólem Színházzal csináltuk. Van egy-két csapat, amelyet kimondottan mértékadónak, követendő szellemiségűnek és felkészültségűnek tartok. Ezek a társulatok manapság iszonyatosan ki vannak éheztetve, maguk is a túlélésért küzdenek. Aki a tönk szélén is ilyen jó hangulatot és kreatív munkakörülményeket tud teremteni, az nagy dolgokra képes”.

szak3_ok.JPGRadnay Csilla az előadásban

Az előadás alatt felszolgált ételek a Kőleves Vendéglő konyhájában készülnek, nem kóserek, de sertéshúst még nyomokban sem tartalmaznak.

Az előadás este 7 órától kezdődik a Kőleves Vendéglő (VII. ker. Kazinczy u. 41.) emeleti helyiségében. Jegyinformáció a 06 20 776 07 44-es telefonszámon, illetve a jegy@golemszinhaz.hu email címen, online jegyvásárlás a színház honlapján.

(Forrás: Gólem Színház)

süti beállítások módosítása