Nőkből is megárt ... – Újabb bemutató a Találkozások sorozatban

Pataki Éva a Nőből is megárt a nagymama! több kiadást is megélt regényéből készült színpadi művet mutatja be a Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció.

2015 tavaszán a Bethlen Téri Színház és a Manna első alkalommal írt ki pályázatot fiatal, pályakezdő színházi rendezők részére. A Találkozásokra a jelentkezők kétszereplős darabbal pályázhattak. Cél a korosztályok, a tapasztalatok találkoztatása is, ezért a pályázat kritériuma volt, hogy a két színész közt legalább kétgenerációnyi korkülönbség legyen, illetve, hogy a pályázó munkáját egy felkért, tapasztalt rendező mentorálja. Az első pályázat nyomán két produkció valósult meg eddig a Bethlenben: 2016 áprilisában mutatkozott be rendezőként Valcz Péter a Mary és Max című előadással, azt követően június végén Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét. A 2016 tavaszán kiírt pályázat győzteseinek munkái a 2016-2017-es évad folyamán kerülnek bemutatásra.

nok_1.JPGTordai Teri és Horváth Lili (fotók: Kállai-Tóth Anett)

Így kerül most sor a Pataki Éva regénye nyomán készült Nőkből is megárt… című előadás bemutatójára. Az előadást Cseh Judit rendezte, aki Mészáros Márta filmrendezőt kérte fel mentorának. Az előadás érdekessége, hogy ismét találkozik a színpadon anya és lánya, Tordai Teri és Horváth Lili.

„Egy anya-lánya történet arról, hogy hogyan lesz a szülőből nagyszülő és a gyermekből édesanya. Hogy mi történik velünk, ha egyszer csak arra ébredünk, hogy a társadalom szemében megöregedtünk, de belül nem így érezzük? Pataki Éva szavait idézve: az ember kívülről ugyan öregszik, de van egy belső mag, az „én”, ami szabadon kószál a testtől függetlenül.” – olvasható az előadás színlapján.

nok2.JPG

Cseh Judit rendező szerint: „Ebből az előadásból megtanulhatjuk, hogy merjük kimondani, ha valami már elmúlt; hogy ne féljünk találkozni új helyzetekkel… és hogy az életben az egyik legfontosabb dolog a humor.

A bemutatóra február 3-án kerül sor Bethlen Téri Színházban, majd február 4-én és 13-án is látható az előadás.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)

süti beállítások módosítása