Az ölében én – A TÁP Színház bemutatója ébrenlét és álom határvonalánál

Znajkay Zsófia íróként és rendezőként is bemutatkozik a TÁP Színház új előadásában, melyet február 9-én játszanak először a MU Színházban.

„A darab félig ébrenlétben, félig álomban játszódik, a kétféle lét a darab második felében össze is keveredik. A játéktérben csak az adott jelenet szempontjából fontos dolgok láthatóak, a nézőnek így egyszerre kevés dologra kell figyelnie, arra viszont közelről. Az előadás stílusát valahol David Lynch Mulholland Drive–ja és Lars Von Trier Dogville–je közé szeretnénk belőni. A cél, hogy a színészek mintegy dokumentumfilmet játsszanak, közel a nézőkhöz, a semmiben” - olvasható az előadás színlapján.

azoleben.jpgJankovics Péter és Vasvári Emese az előadás próbáján (forrás: TÁP Színház)

Znajkay Zsófia író-rendező televíziós adásrendezőnek és műsorvezetőnek tanult a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2013-ban csatlakozott a TÁP Színházhoz. Az ölében én szereplői egy család: apa (Laboda Kornél), anya (Vasvári Emese), fiuk (Jankovics Péter) és a fiú barátnője (Piti Emőke).

Vasvári Emese invitál az előadásra: „A darab konkrétan remekmű. Znajkay Zsófia úgy ír, hogy egyáltalán nem lehet hasonlítani senkihez, és dramaturgiailag is olyan világot hozott létre, hogy azzal új műfajt teremt. Ráadásul minden választásával egy-egy gólt dobott: tökéletesen választott színészt, tökéletesen választott tervezőt (Szakács Ferenc), nemkülönben zeneszerzőt (Preiszner Miklós). A próbák során azt tapasztalom, hogy profin dolgozik. A gyakorlatban is jól működik, nagyon koherensen beszél, intelligenciája magasfokú. Gyere el a bemutatóra, ha jót akarsz magadnak!”.

Znajkay Zsófia munkáját Faragó Zsuzsa dramaturg segítette.

Az előadás bemutatójára február 9-én kerül sor a MU Színházban, ezt követően március 25-én is láthatja a közönség.

(Forrás: MU Színház, 7óra7)

süti beállítások módosítása