Harmadszor hirdet internetes színháztörténeti vetélkedőt a Nemzeti Színház

A középiskolás csoportok számára kiírt megmérettetés témája ismét a teátrum bemutatójához kapcsolódik: ezúttal a Bánk bán színházi története.

A vetélkedőre négyfős, 10. és 11. osztályos csapatokat (13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákokat is) vár a teátrum, akik felkészítő tanáraikkal együtt február 26-ig jelentkezhetnek a színház honlapján.

Tavaly több mint száz csapat jelentkezett a versenyre, amelyek közül a három internetes forduló után a legjobb hat került a Nemzeti Színházban tartott döntőbe. A tavalyi győztes a fővárosi Fazekas Gimnázium Nightingale nevű csapata volt, amelynek egyik tagja, Al-Farman Petra az idei verseny zsűrijébe is bekerült.

diak.jpg                                 A zsűri értékel a tavalyi döntőn (fotó: Eöri Szabó Zsolt)

A zsűri tagja még Söptei Andrea és Rácz József színművész, A. Szabó Magda, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója és Mészáros Martin, a Kaposvári Egyetem színészhallgatója. A színész zsűritagok maguk is játszanak majd a Nemzeti Színházban idén nyár elején bemutatandó Bánk bánban.

Az internetes fordulókon a csapatoknak kreatív feladatokat kell majd megoldaniuk (többek között filmet forgatni, plakátot tervezni, prezentációt készíteni), a Nemzeti Színház és a Bánk bán történetével kapcsolatban. A megoldott feladatokat a vetélkedő honlapjára kell feltölteni.

A három forduló során legjobb teljesítményt nyújtó csapatok közül ezúttal is hat kerül be a Nemzeti Színházban megrendezendő június 2-ai döntőbe.

nemzeti.jpg                                 A Nemzeti Színház épülete

A döntős csapatok tableteket, könyvutalványokat, színházbérleteket nyerhetnek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra kitelepül a Nemzeti Színház: előadásokat, rendhagyó iskolai órákat, jelmezbemutatót, beszédórát, olvasópróbát tartanak és a diákokkal focimeccset is vívnak.

A harmadik alkalommal meghirdetett vetélkedőre február 26-ig a Nemzeti Színház weboldalán található űrlap kitöltésével jelentkezhetnek a csapatok, az első internetes forduló másnap, február 27-én kezdődik.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása