Pécsre érkezik a Meseautó

Böhm György rendezésében a közönség február 17-én láthatja először az örökzöld romantikus történetet a Pécsi Nemzeti Színházban.

A Meseautó című filmet 1934-ben mutatták be a mozikban Törzs Jenő, Perczel Zita, Kabos Gyula, Gózon Gyula és Berky Lili felejthetetlen alakításaival. A legendás filmből Böhm György és Nemlaha György készített zenés vígjátékot. Az alkotók ajánlása szerint a romantikus történet új köntösbe bújik Márkus Alfréd korabeli slágereivel és sok humorral fűszerezve. Szűcs János igazgató és a szerény körülmények között élő Vera nosztalgikus szerelmi kálváriája elevenedik meg a klasszikus film színpadi változatában.

gyorfi_anna-horz.jpgGyörfi Anna és Józsa Richárd (forrás: Pécsi Nemzeti Színház)

„Szűcs János bank-vezérigazgató nagy nőcsábász, éppen pihenni készül, ám ezúttal egy hónapos szabadságát távol a világtól és messze a nőktől szeretné eltölteni. Mielőtt elindulna, egy remek autót vásárol 20 000 pengőért. Ám ekkor egy az autószalonban nézelődő ifjú hölgy felkelti az érdeklődését, és minden másképpen alakul”- olvasható az előadás színlapján.

Vitéz Miklós és Vadnai László filmforgatókönyvét Böhm György és Nemlaha György alkalmazta színpadra. Az előadásban elhangzó dalok szövegeit Balassa Emil, Békeffi István, Harmath Imre, Márai László, Szilágyi László, Vadnai László és Vitéz Miklós írták. A főbb szerepeket Józsa Richárd, Györfi Anna, Stubendek Katalin és Lipics Zsolt játsszák.

A bemutatóra február 17-én kerül sor a Pécsi Nemzeti Színházban. Az előadás ezt követően februárban 18-án, 19-én és 23-án lesz látható.

(Forrás: Pécsi Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása