Frida - „Merj élni, meghalni bárki tud”

A Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház közös produkciója a próza, a zene, a tánc és a videóanimáció hatásával idézi meg Frida Kahlo életét.  

A különös sors, a női erő, hit és bátorság, ami a közismert mexikói festőnő életét jellemezte, Frida címmel márciustól az Átrium Film- Színházban elevenedik meg.

fr_all-horz.jpgGubik Petra és Gryllus Dorka (fotók: Dömölky Dániel)

Frida Kahlo Mexikó legismertebb és egyúttal a világ egyik legnépszerűbb női festőművésze. Művei túlélték, meghaladták korát, egyéni látásmódja a mai napig inspirálóan hat más művészeti ágak képviselőire is. Egykori otthona ma már múzeum, kedvelt turistalátványosság, karakteres önarcképeinek és festményeinek jellegzetes világa nem csupán a művészetek, de a divat, a design és a film területén is visszaköszön. A művészeti ágak és műfajok határvonalain átívelő produkció célja bemutatni a művészt, a rendíthetetlen embert, a nőt, aki tragikus élete ellenére beteljesítette sorsát és megküzdött élete minden pillanatáért.

A címszerepet Gryllus Dorka és Gubik Petra alakítja váltott szereposztásban, partnereik az előadásban Szabó P. Szilveszter, Kálid Artúr, Molnár Áron, Papadimitriu Athina és Dézsy Szabó Gábor.

frida_3_domolky.JPG

A darabot Duda Éva koreográfus-rendező kezdeményezésére Dinyés Dániel zeneszerző, Hegyi György dal- és szövegíró, valamint Oláh-Horváth Sára dramaturg jegyzi. A Mexikó színes világát idéző jelmezeket Kiss Julcsi tervezi. A minimalista díszletet Mindák Gergő tervezte, a festmények hangulatát és a történelmi környezetet megjelenítő animáció Karczis Gábor munkája.

Az előadás bemutatója március 3-án van az Átrium Film-Színházban. Ezt követően március 4-én és 5-én látható ugyanott, mindhárom alkalommal este fél 8-tól.

(Forrás: Duda Éva Társulat)

süti beállítások módosítása