Valentin napon is érdemes színházba menni

Február 14-én tartjuk a szerelmesek angolszász eredetű ünnepét. A budapesti és vidéki színházak Valentin napi kínálatából készítettünk összeállítást.

Az egyik legenda szerint Valentin fiatal keresztényként élt a Krisztus-hit üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: „Ne felejtsétek el Valentint!” és „Szeretlek benneteket!”.

Más legenda szerint Valentin római pap volt a harmadik században, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint ezért bebörtönözték. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a beteg lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: „A Te Valentinod”.

liliomfi_borovi_daniel_ok.jpgLiliomfi (fotó: Borovi Dániel / Budaörsi Latinovits Színház)

A Budaörsi Latinovits Színházban a Vecsei H. Miklós és Kovács Adrián által újragondolt Liliomfit láthatják azok, akik Valentin napon az igényes szórakozásra vágynak. Az ifj. Vidnyánszky Attila rendezte előadás középpontjában természetesen szerelmi bonyodalmak állnak, a fiatalok boldogságát azonban legfeljebb késleltetni tudják az események, megakadályozni nem. A főbb szerepekben Rujder Vivien, Spolarics Andrea és Ilyés Róbert lép fel.

A Játékszín Ray Cooney vígjátékával, a Kölcsönlakással várja nézőit február 14-én. A bohózat központjában egy kölcsönlakás áll, ahol két egymással jóban lévő középkorú házaspár (és még mások) romantikus kalandjai bonyolódnak. Az előadást Kapitány Iván rendezte, a főbb szerepeket Dobó Kata, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba és Lengyel Tamás alakítja.

A Madách Színház a lassan 3 éve nagy sikerrel futó Mamma Mia! musicallal várja nézőit Valentin napon. A független, céltudatos Donna és a szenvedélyes szerelemről, hatalmas fehér esküvőről álmodó Sophie boldogságkeresését az ABBA klasszikussá vált dalai fűzik egybe. Az előadást Szirtes Tamás rendezte.

mamma.jpgMamma Mia! (fotó: Mohos Angéla / Madách Színház)

A Dumaszínház előadói: Aranyosi Péter, Hadházi László és Kovács András Péter különleges, Valentin napi vacsorával egybekötött műsorral várják az érdeklődőket február 14-én fél 8-kor.

A Bűvész Színház hagyományai szerint idén is Valentin napi csodák című műsorával készül a Valentin napra. Ezt a műsort kifejezetten párok részére állították össze, olyan trükkökkel, ahol vagy ketten segítenek a bűvésznek a színpadon, vagy egyik fél a másiknak kedveskedhet. Az interaktív, sok meglepetést tartogató műsorra február 11-én, 6 órakor kerül sor.

A Radnóti Miklós Színház A jelenetek egy házasságból című produkciót tűzi műsorára február 14-én. Ingmar Bergman egy sor nagyszerű film elkészítése után írta és rendezte meg 1973-ban Marianne és Johan történetét, melyben könyörtelen pontossággal és végtelen empátiával beszél két ember kapcsolatának bonyolultságáról. A Bálint András rendezte előadásban Mariann szerepében Szávai Viktóriát láthatjuk, Johan szerepét Schneider Zoltán alakítja.

jelenetek.jpgJelenetek egy házasságból

A Thália Színházban A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? című előadást tekinthetik meg a nézők, Csányi Sándor előadásában. Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi, aki a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Az alkotók egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét ígérnek hölgyeknek és uraknak is, abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe. Az előadást Szirtes Tamás rendezte.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház Szerelmes klasszikusok című estjével gyertyafényes, pezsgős vacsorára várja az érdeklődőket a Hotel Magyar Királyban ezen az estén. A romantikus dallamok az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában szólalnak meg, Illényi Péter vezényletével.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház az Ájlávju…De jó vagy, légy más! című előadását tűzi műsorra. Joe DiPietro és Jimmy Roberts musicalében két férfi és két nő bolyong a párkeresés útvesztőjében. A négy szereplő azonban nem hallgat az útbaigazító táblákra, és minden utat kipróbál, az Olt Tamás rendezte zenés „jókedvű musical-revüben”. Az előadásban Nyomtató Enikő, Kosik Anita, Horváth Viktor és Nagyidai Gergő játszik.

A Váci Dunakanyar Színház és a Rubra Étterem különleges ajánlattal kedveskedik a szerelmespároknak, de várják az egyedülállókat, baráti társaságokat is. A színház újra műsorra tűzi óriási sikert aratott, Quimby slágereken alapuló Megadom magam című musicaljét február 12-én délután 3 órakor. Az előadásban fellép Trokán Anna, Molnár Gyöngyi, Krausz Gergő, Bakos-Kiss Gábor, mellettük a tánckar és a Revue zenekar közreműködik.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház rendhagyó programot kínál nézőinek Bálint-nap alkalmából: február 14-én este 7 órától a színház Stúdió Termében napjaink egyik legelismertebb és legsikeresebb kortárs drámaírója, Matei Visniec jelenlétében felolvasószínházi előadásra kerül sor. Az ünnepélyes esemény során Magyari Etelka és Balázs Attila színművészek a dráma két főszerepében adják elő A pandák gyönyörű utazása című darabot. A felolvasás után beszélgetésen az érdeklődők feltehetik a kérdéseiket a szerzőnek és a színészeknek.

A Valentin naphoz kapcsolódóan a Rózsavölgyi Szalon és a Vígszínház is kedvezményes jegyvásárlási akciókat hirdetett.

A Rózsavölgyi Szalon februári és márciusi előadásaira két db jegy vásárlása esetén 20 % kedvezményt, kettőnél több jegy vásárlásakor 30 % kedvezményt biztosít. A kedvezményes akció 2017. február 1-tól 13-ig tart.

A Vígszínház is gondol februárban a szerelmesekre: aki a Vígszínház és a Pesti Színház meghirdetett előadásai közül választ és páros jegyet vásárol, februárban 20% kedvezménnyel teheti meg.

süti beállítások módosítása