Bemutatkoznak a harmadéves színműs hallgatók

Két premierrel is várják az érdeklődőket a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és tanárai: egy improvizációs és egy zenés műsor kerül bemutatásra.

Zsótér Sándor és Börcsök Enikő III. éves színművész osztálya Kárpáti Péterrel dolgozik együtt az 1089 című előadáson, ami a hallgatók improvizációi alapján készült. Az öt önálló jelenetet ugyanaz a kalandvágy hajtja: hogy megtaláljuk az átjárót abba a távoli, ismeretlen univerzumba, mely az orrunk előtt terpeszkedik el.

1089_szkarossy.JPG1089 (fotók: Szkárossy Zsuzsa)

A Kárpáti Péter rendezte előadásban Bajor Lili, Fehér András, Hajdu Tibor, Hevesi László, Koller Krisztián, Konfár Erik, Koroknai Sándor, Kurely László, Nagy Katica és Szalay Bence szerepel. A harmadéves színészhallgatókkal együtt játszik Stork Natasa, aki csaknem tíz évvel korábban ugyanebbe az osztályba járt.

A bemutatóra február 10-én kerül sor. Ezután február 23-án, 24-én és március 8-án látható az előadás a Vas utca 2/c 220-as teremben.

Először mutatkozik be nagy nyilvánosság előtt Novák Eszter és Selmeczi György III. éves zenés színész osztálya. George&Cole címmel zenés színházi estet készítenek George Gershwin és Cole Porter műveiből sok szteppel fűszerezve. Ígéretük szerint igazi színházi show ez, mely egyrészt felhasználja a klasszikus műfaji elemeket, szabályokat, etikettet, másrészt engedi, hogy a mai fiatalok fantáziája és személyes viszonyulása ezekhez a művekhez újfajta kulcsot keressen.

1089.JPG1089

A zenés előadásban Bori Réka, Borsi Balogh Máté, Brasch Bence, Czvikker Lilla, Fáncsik Roland, Fekete Gábor, Hajdu Péter, Hunyadi Máté, Imre Krisztián, Jenővári Miklós, Józsa Bettina, Kurucz Dániel, Ladányi Júlia, Litauszky Lilla, Mentes Júlia, Nagy-Bakonyi Boglárka és Széles Flóra lép fel.

A produkció zenei vezetői Selmeczi György és Kemény Gábor, koreográfusa Bóbis László. Az előadást Novák Eszter osztályvezető tanár rendezi.

A zenés estét február 11-én láthatja a közönség először az Ódry Színpadon. Ezután február 21-én és március 7-én tekinthetik meg az érdeklődők.

(Forrás: Színház- és Filmművészeti Egyetem)

süti beállítások módosítása