Trója hősei a Nemzeti Lovas Színházban

Ókori legenda kel életre musical formájában a Kincsem Parkban látványos lovas jelenetekkel és veszélyes földi csatákkal. Pintér Tibor és társulata az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérének, Akhilleusznak történetét meséli el. A február 17. és 19. között látható előadásokban feltűnik Berki Krisztián is.

Amióta világ a világ, a férfiak háborúkat vívnak. Hol a hatalomért, hol a dicsőségért, hol a becsületért, hol a szerelemért. Az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérét, Akhilleuszt az örök hírnév iránti csillapíthatatlan étvágya veszi rá, hogy Trója alá vonuljon Agamemnón zászlaja alatt – de végül a szerelem lesz az, ami meghatározza sorsát. Két civilizáció csap össze a becsületért és a hatalomért. Ezrek fognak elesni a dicsőségért vívott harcban.

troja.jpg

A látványos lovas musical Akhilleuszt helyezi a cselekmény középpontjába. A lényeges és ismert elemek, mint Helené „elrablása”, a trójai Apollón-templom megszentségtelenítése, Patroklosz halála, Hektór és Akhilleusz párbaja, Akhilleusz halála és a trójai faló is megjelenik természetesen, sok fülbemászó dallammal és izgalmas harci jelenetekkel.

Hogy Trója győz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt, az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérét? Akhilleusz öntörvényű, lázadó és a szóbeszéd szerint sebezhetetlen, nem hódol be senkinek és semminek, csak saját dicsőségéért harcol, ám a szerelemmel ő sem számol. Két civilizáció csap össze a becsületért és a hatalomért. Ezrek fognak elesni a dicsőségért vívott harcban. Február 17. és 19. között három alkalommal látható a Nemzeti Lovas Színház produkciója a Kincsem Parkban.

További információk a Nemzeti Lovas Színház oldalán.

Támogatott tartalom

süti beállítások módosítása