Bele kell botlani

A Pataky Klári Társulat a Bethlen Téri Színházban mutatja be Elfelejti, belebotlik… című legújabb produkcióját.

„Eltörik, összeragaszt, szétpattan, újraforraszt. Generációk folyama, milliárdnyi élet. Az egyik az enyém. Elfelejti, belebotlik, elfelejti, belebotlik, elfelejti, belebotlik… Élet. Nem verseny” – olvasható az előadásról a Bethlen Téri Színház honlapján. A produkciót Pataky Klári koreografálásában mutatja be Dányi Viktória, Nagy Csilla és Temesvári Zsófia.

elesik_3.JPGDányi Viktória (fotók: Pataky Klára)

Pataky Klára 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Koreográfus szakán, azóta független koreográfusként dolgozik. 2008-ban a Nagyon jól vagyok, lszi ne keress! című darabját a kritikusok és szakírók alkotta zsűri Lábán Rudolf-díjban részesítették.

2014-ben Imre Zoltán-díjjal ismerték el koreográfusi munkásságát, amit egy szinhaz.net-en megjelent írás a következőképpen méltatott: „Pataky Klára munkái a kortárs tánc különleges színfoltjai: finom mozdulatai önmagukban lefordíthatatlan, mégis tűpontos lélekrezdülések. Összetéveszthetetlen koreográfiái minden színpadi akrobatika és tánctechnikai megfeszülés nélkül mutatják be azt a részünket, amit talán nem is lehet és nem is érdemes szavakra fordítani.

elesik_1.jpgNagy Csilla, Dányi Viktória és Temesvári Zsófia az előadás imázsfotóján

Az Elfelejti, belebotlik… című táncprodukció bemutatója február 15-én este 7 órakor lesz a Bethlen Téri Színházban.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)

süti beállítások módosítása