Gypsy musical indul koncertturnéra

A Somnakaj produkció közel száz állomásból álló templomi koncertturnéra indul márciusban, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az elfogadás fontosságára.

A Somnakaj az első roma sorsjáték avagy gypsy musical, a színház és a koncert egyvelege, romák és nem romák előadásában. A darabban helyet kap az élőzene, a tánc, a tradicionális képzőművészet és iparművészet, melyek az alkotók szándéka szerint együttesen adnak hiteles képet a roma világról. A több ismert hazai művész és alkotó komoly előkészítő munkája nyomán megszületett produkciót a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, 2014 áprilisában mutatták be a Művészetek Palotájában.

img_3953.jpg

A Somnakaj csapata azt szeretné elérni a templomturnéval, hogy bevigye a hívő emberek közegébe is a roma kultúra szépségét. A projekt célja, hogy tudatosítsa a mindennapokban az együtt és egymásért gondolkodás fontosságát, valamint útmutatást és biztatást jelentsen mindazon fiatalok számára, akik nehéz szociális körülményeik ellenére is elindulnának az életben és kitűznek maguk elé megvalósítandó célokat. Ezen célok megvalósulását és gondolatok terjesztését szolgálják a Somnakaj csapat által elindított törekvések, mint például a templomi koncertturné. Terveik szerint ez egy ökumenikus koncertturné lesz, melyet jelentős magyarországi egyházak fogadnak be.

 

A turné nemcsak koncertekből áll, hanem adománygyűjtő körút is egyben, a helyi egyházfők segítségével, irányításával. Az adományokat az Alapvető Egyesület gyűjti össze és szállítja le az adott város plébániájára, hogy azok kiosztásra kerülhessenek a rászorulók között.

somnakaj_csoport_1_-2.jpg

Az első templomi koncert a békéscsabai Evangélikus Kistemplomban lesz március 12-én este 6 órai kezdettel. Közreműködik: Falusi Mariann, Kovács Antal és Kökény Attila. A turné második állomása Debrecen, ahol a Református Nagytemplomban tartják meg a koncertet, március 31-én este 6 órakor. Az említettek mellett vendégként lép fel Szakács Hajnalka, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, a Somnakaj produkció címszereplője.

(Forrás: Somnakaj produkció)

süti beállítások módosítása