A martfűi rém két sztárja egy előadásban

Hajduk Károly és Jászberényi Gábor harmadmagával az Andaxínház Suttogók című előadásában lép fel a Vallai Kertben.

„A Suttogók előadás József Attila verseibe való alámerülés. Befelé hallgatózás. Személyesség, közvetlenség, bensőséges csendekkel. Csupa irónia, kihívó gyengédség, az élet egyszerű igenlése. Éles és lázadó. Sejhaj. Közvetlen jelentés a máról, az egymásrautaltság érzéséről, a szabadságról. József Attila ismert és kevésbé ismert verseinek, belső hangjainak megidézése, ahogy a mostban bennünk rezdül” – olvasható az előadás színlapján.

suttogok_2.jpg                            Kroó Balázs, Jászberényi Gábor és Hajduk Károly a Suttogók előadásában

„Sem az egyszerű, üres színpad, sem a nagyon erős irodalmi szöveg, a József Attila-versek nem annyira szembetűnően meghatározó elemei az előadásnak, mint a folyamatosan, hangnemében, erősségében és szólamaiban hullámzó szöveghangzás, a zeneiség. Vagyis inkább a többi elem nem képes annyira lekötni a figyelmet, mint amennyire Jászberényi Gábor, Hajduk Károly, Kroó Balázs hangja beleringat az összemosódó képekkel teli hangzás-világba” – írta Szabó Zsuzsa a 7óra7-en megjelent kritikájában.

Jászberényi Gábort, Hajduk Károlyt és Kroó Balázst Czitrom Balázs elektromosgitár-játékával kíséri. A rendező Zsalakovics Anikó.

Az előadás március 12-én este 7 órától tekinthető meg az RS9 Színház Vallai Kertjében.

(Forrás: Andaxínház)

süti beállítások módosítása