A szerelem ötvennégy árnyalata

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Szente Vajk rendezésében, Fábri Péter fordításában mutatja a nagy sikerű amerikai előadást március 10-én.

Jimmy Roberts és Joe Dipietro Ájlávjú… de jó vagy, légy más! című darabja az 1966-os bemutató óta bombasiker New Yorkban, az off-Broadway leghosszabb ideje játszott zenés produkciója. A „jókedvű musical revü” a férfi-nő kapcsolat örök témáját járja körül. A mű hazai ősbemutatóját Ács János rendezte 2004-ben a Madách Színházban. Igazi bravúrdarab, amelyben négy fiatal színész ötvennégy szerepben csillogtathatja meg tehetségét. Erre most Ágoston Katalinnak, Auksz Évának, Juhász Leventének és Derzsi Györgynek lesz lehetősége.

bartok_ajlavju_20170307_0017.jpg       Ájlávjú (fotó. Őri György / Bartók Kamaraszínház)

„A jókedvű musical valójában sziporkázó revü: az egymást váltó jelenetek variációk a párkapcsolati témára – kezdve az első randevútól a bukdácsoló keresgélésen át a mézesheteken kicsit megpihenve, tovább a házasélet és a gyereknevelés útvesztőjébe, egész a temetőig… De talán még ott, az őszi napsütésben bandukolva is mellénk szegődhet a szerelem! A mulatságos jeleneteket néha lírai dalok, néha már-már parodisztikus zenei betétek színezik” – olvasható az előadás színlapján.

„Magával ragadó zene, örök érvényű téma, változatos jelenetek és a rengeteg esetlen karakter, akik valahogy mindig olyan helyzetekbe bonyolódnak, ami mindenkinek ismerős lehet, ha volt már szerelmes”. (Dunaújváros Online)

Az előadás látványvilágát Kovács Yvette Alida tervezte, a zenei vezető Erős Csaba.

A bemutatóra március 10-én kerül sor a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban. Ezt követően március 12-án, 13-án és 16-án láthatják az érdeklődők.

(Forrás: Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Dunaújváros)

süti beállítások módosítása