Ismét Irodalom Éjszakája a Katonával

22 kortárs szerző művét 22 színész adja elő 22 izgalmas belvárosi helyszínen.

A tavalyi nagy siker után március utolsó napján ismét különleges kulturális happening költözik Budapest belvárosába: az Irodalom Éjszakáján kortárs világirodalmi szerzők művei V. és IX. kerületi helyszíneken, többek között az Új Városházán, a Vásárcsarnokban és a Veres Pálné Gimnáziumban kelnek életre a Katona József Színház színművészeinek előadásában.

irodalom_ejszakaja_2.jpgNagy Ervin a tavalyi eseményen (forrás: Facebook)

Az esemény az EUNIC Hungary (az Európai Uniós Kulturális Intézetek Hálózata, melynek tagjai a budapesti kulturális intézetek és nagykövetségek) kezdeményezésére jött létre. A szervezők célja, hogy a hazai közönség egy éjszaka leforgása alatt bepillantást nyerjen meghatározó európai és Európán kívüli szerzők szövegeibe, és ezáltal kedvet kapjon a külföldi irodalom és más kultúrák alaposabb megismeréséhez. Az Irodalom Éjszakája megvalósítására Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával kerül sor. 

A rendezvény egyik helyszíne a Katona József Színház, az irodalmi műveket a Katona társulatának tagjai olvassák fel. A 10-15 perces felolvasások este 7 órakor kezdődnek, fél óránként megismétlődnek, az utolsó kör fél 11-kor indul. Egy helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, összesen nyolc alkalommal. A felolvasásra kerülő művek szerzői között találjuk többek között Michel Houellebecq-et, Murakami Harukit, Luigi Pirandellót, Janne Tellert vagy Zoltán Gábort.

irodalom_ejszakaja.jpgFekete Ernő felolvas

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Az Irodalom Éjszakáján minden érdeklődő maga állíthatja össze az útvonalat, programot, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretné meghallgatni az este folyamán. A részletes program és a helyszínek listája a www.irodalomejszakaja.hu címen érhető el március 20-tól.

(Forrás: Katona József Színház)

süti beállítások módosítása